25.6 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

El programa Incorpora’t pot beneficiar a més de 500 famílies de Gandia amb necessitats sociolaborals 

– Aquest programa té com a finalitat integrar al món laboral a persones en situació o risc d’exclusió social

– La iniciativa és finançada al 100% per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb fons europeus

– S’ha creat un nou equip format per cinc treballadores socials i 4 TIS (Tècniques d’Integració Social) distribuïts per les cinc barriades socials de l’Ajuntament de Gandia: Beniopa, El·líptica, Raval, Corea i Grau.

El Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Gandia va iniciar el desembre passat una nova edició del projecte “Incorpora’t”. Es tracta d’un programa d’itineraris integrats d’inclusió laboral dirigit a persones en situació o risc d’exclusió social, finançat al 100% per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb fons europeus, inclòs dins del contracte-programa 2021-2024.

Aquest matí, la regidora de Benestar Social, Inma Rodríguez, acompanyada per la treballadora social i coordinadora del projecte Incorpora’t, Silvia Pellicer, ho han presentat en roda de premsa.

La finalitat del projecte és el foment de la inclusió sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social de la nostra ciutat, i lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació. La prioritat de la inversió, a través de fons europeus, és la inclusió activa amb vista a fomentar la igualtat d’oportunitats i millora de l’ocupabilitat.

“Aquest programa, que porta en funcionament des de 2016, compta amb un perfil molt clar de persones amb risc o situació d’exclusió social i amb les ferramentes que utilitzem el que es busca és incorporar-les al món laboral”, ha expressat la regidora.

En aquesta nova edició s’ha creat un nou equip Incorpora’t format per cinc treballadores socials i 4 TIS (Tècniques d’Integració Social) distribuïts per les cinc barriades socials de l’Ajuntament de Gandia: Beniopa, El·líptica, Raval, Corea i Grau.

El projecte pretén donar cobertura a les més de 500 famílies amb necessitats sociolaborals durant tot l’exercici 2023. El programa es durà a terme mitjançant una entrevista individualitzada inicial de diagnòstic social i laboral, tallers de cerca activa d’ocupació i orientació laboral individualitzada.

“Volem lluitar contra la pobresa i qualsevol mena de discriminació. Nosaltres som nou professionals molt implicades i motivades per a dur a terme aquest projecte. A cada una de les cinc barriades de la ciutat treballarem els itineraris amb l’objectiu d’aconseguir la major ocupabilitat possible”, ha assenyalat Pellicer.

Articles relacionats