18.7 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

El programa de prevenció de càncer colorectal arriba a 13 municipis de l’àrea de Bellreguard

 

• Es convida a participar a 6.401 persones d’entre 50 i 69 anys per a diagnosticar i tractar precoçment possibles lesions

• La zona inclou Bellreguard, La Font, Miramar, Guardamar, Almoines, Beniarjó, Beniflà, L’Alqueria de la Comtessa, Palmera, Daimús, Piles Rafelcofer i Potries

El Centre de Salut Pública de Gandia continua el programa de Prevenció de Càncer Colorectal (PPCCR) convidant a participar a partir d’aquesta setmana i fins a principis de març a 6.401 persones d’entre 50 i 69 anys dels 13 municipis de la zona bàsica de salut de Bellreguard.

Aquesta àrea comprén les localitats de Bellreguard, La Font d’en Carròs, Daimús, Miramar, Guardamar, Piles, Almoines, Beniarjó, Beniflà, L’Alqueria de la Comtessa, Palmera, Rafelcofer i Potries.

Des del Centre de Salut Pública recorden la importància de participar en aquest programa de garbellat amb la finalitat de detectar el càncer de còlon en estadis precoços, fins i tot abans que apareguen símptomes, la qual cosa permet millorar el pronòstic i poder aplicar tractaments menys agressius.

A més, mitjançant aquest programa també es duu a terme la detecció i tractament de pòlips de còlon. Aquests tumors es consideren benignes, no obstant això, amb el pas del temps podrien malignitzar-se i arribar a donar lloc a lesions canceroses, especialment els pòlips adenomatosos, per la qual cosa també resulta fonamental detectar-los i tractar-los a temps.

Per a això, es remet un kit per a la presa de mostra al domicili dels usuaris que han acceptat participar. A les persones amb una prova de sang oculta en femta positiva se’ls ofereix la possibilitat de realitzar una colonoscòpia, per a completar l’estudi.

Aquest programa en el departament es coordina des del Centre de Salut Pública de Gandia, i en ell participen gran nombre de professionals de l’àmbit sanitari, tant dels equips d’Atenció Primària com dels serveis de Laboratori, Admissió, Medicina Digestiva, Anatomia Patològica, Cirurgia, Oncologia i Radiodiagnòstic de l’Hospital Universitari Francesc de Borja.

Articles relacionats