13.4 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

El primer festival de circ ‘Rodafam Art’ es farà a la platja de Bellreguard l’estiu del 2021

– La pandèmia ha obligat a traslladar l’esdeveniment de circ ‘Rodafam Art’ al pròxim any

– El diumenge es representarà un dels espectacles programats com a botó de mostra: ‘Reparte amor’, a càrrec d’Arritmados

L’empremta que està deixant la COVID-19 al món de la cultura està sent massa dura. Fins i tot encara es desconeix què durà el futur més immediat, com desarticularà les estructures culturals creades per tot arreu aquests darrers anys en terres valencianes.

Des de l’Ajuntament de Bellreguard, dins de les seues competències i possibilitats, “però amb il·lusió i amb una ullada cap al futur, mirem de contindre i articular, compondre i consolidar una programació cultural” tot i les circumstàncies, segons explica el regidor de Cultura, Juanjo Giner.

La intenció del govern que encapçala Àlex Ruiz és,  “estar al costat del ciutadà, i això, en el cas de la cultura, és poder oferir-li una oferta cultural, que pel que fa a les arts escèniques s’ha de traduir en una oferta crítica, alternativa, excel·lent i que commoga”.

Durant els mesos més durs del confinament es van haver de suspendre els espectacles programats a la Casa de Cultura (abril, maig i juny). Així com la primera edició de Rodafam Arts.

La decisió que es va prendre amb la programació de ‘…A l’era’ va ser estar amb els creadors i les companyies i reprogramar tots els espectacles suspesos dins de la temporada 2020-2021.

Quant a la primera edició de Rodafam Arts, cridat a ser un festival de circ referent, punter, alternatiu i dinàmic, s’ha decidit reprogramar-ho també per al proper estiu. S’ha parlat amb tots els creadors, explicant-los la complicació que suposaria fer un festival de dos mesos de durada a la platja de Bellreguard en l’actual situació. I ha eixit el compromís de traslladar el festival a l’estiu de 2021.

Companyies com:  la Finestra Nou Circ, Dessous Du Barbra, A tempo Circ, Colectiu Frenètic, Pablo Meneu, la BurbujaJimena CavalllettiArritmadosLucas Ruiz, Jacinto Sifón, Los abajo firmantes participaven en aquest Festival.

Un Festival que anava a envair la platja de Bellreguard amb les seues creacions circenses. Acrobàcies, roda cyr, malabars, clown, aeris, … , a fer gaudir del circ i de la cultura.

Tot i l’ajornament fins a l’estiu vinent, aquest diumenge 2 d’agost el públic podrà gaudir d’una de les peces programades en Rodafam Arts. Serà un botó de mostra del que serà  el primer festival de circ de la Safor. Serà a partir de les 20 hores, en la zona Niza de la platja.

La peça va a càrrec de la companyia valenciana Arritmados, amb el títol Reparte amor. Una peça d’amor en clau de clown. Arritmados ha rebut quantitat de premis pels seus treballs, com són:

– Millor número de clown del festival Bagatxe (Betxí, 2016)

– Premi del públic del Festival Internacional de Circ de Tarifa (2015)

– Premi al millor espectacle de Valladolid Propone (2012).

Articles relacionats