El president de RTVE afirma que se’n va «amb el cap ben alt»

El president d’RTVE, José Antonio Sánchez, s’ha mostrat un tant arrogant en el seu comiat al càrrec en una com,pareixença a la comissió parlamentària, on ha dit que e sent orgullós i se’n va amb el cap ben alt. Sánchez ha assegurat, d’altra banda, que «no s’han ocultat els fets» en relació amb el vídeo en el qual s’escoltava la secretària d’Estat de Comunicació, Carmen Martínez de Castro, referir-se a pensionistes concentrats a Alacant amb les paraules «Què ganes de fer-los una botifarra de collons i dir-los: ‘Doncs vos foteu!'».

Així ho ha explicat en la Comissió Mixta (Congrés-Senat) de Control Parlamentari d’RTVE i les seues Societats celebrada en la Cambra baixa, on des de Compromís i PSOE, els diputats Joan Baldoví i Herick Manuel Campos, respectivament han qüestionat Sánchez pel cas de dos dimissions en TVE de la Comunitat Valenciana pel cas de les declaracions de la secretària d’Estat de Comunicació relatives als pensionistes.

«S’han explicat (els fets) i s’han donat (explicacions)», ha reiterat, al mateix temps que ha postil·lat que la decisió sobre quines notícies s’emeten és dels directors. El president d’RTVE ha assenyalat que la notícia no es va donar a València fins al dilluns 7 de maig perquè «ni el dissabte ni el diumenge hi ha programa informatiu allí».

Arran del succeït amb aquesta informació, el cap d’Informatius del centre territorial de TVE a València, Enrique Pallás, i l’editora Arantxa Torres van presentar la seua dimissió per «la ruptura de confiança amb la direcció» davant la «censura» de les imatges.

En la Comissió, José Antonio Sánchez ha afirmat que el seu manat al capdavant de la Corporació toca a la seua fi el pròxim 22 juny. «Estic molt orgullós de tot l’equip i de la tasca que hem fet i me’n vaig amb el cap ben alt», ha assegurat preguntat pel PP sobre si creu que l’oferta de TVE permet complir amb els objectius de servei públic.

En aquest sentit, ha posat l’accent que està «molt satisfet». «Crec que que deixe RTVE amb les més altes cotes de prestigi i credibilitat que mai ha tingut», ha destacat Sánchez.

«Ara, ja que per llei s’extingeix el meu mandat el pròxim 22 de juny i per tant ja per imperatiu legal he de deixar la Presidència vull dir que em vaig amb molt d’orgull i molta satisfacció de l’haver de complit. Deixe una casa molt millor de la qual vaig trobar, deixe uns companys meravellosos i formidables», ha declarat abans els parlamentaris.

D’aquesta manera, a partir d’aleshores serà el Consell d’Administració –del que forma part Sánchez– el que haja de prendre la decisió sobre la Presidència d’RTVE, mentre el Parlament elabora el concurs públic definitiu per a la renovació de la Corporació.

Et Pot Interessar