EL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DUBTA QUE ELS QUATRE INCENDIS SIMULTANIS SIGUEN FRUIT DE LA CASUALITAT

Així s’ha pronunciat en el seu desplaçament a primera hora d’este divendres fins al Lloc de Comandament Avançat de l’incendi de Carcaixent, en la Barraca d’Aigües Vives, on ha oferit a l’alcalde del municipi, Francesc Salom, tot el suport de la corporació.

Segons Rodríguez, «estem passant uns dies horribles a la província de València i la Comunitat, per això volem fer arribar als municipis tota la força i l’afecte de la Diputació, però també tots els nostres mitjans».

Actualment estan mobilitzats tots els efectius del Consorci Provincial de Bombers i els més de 500 brigadistes de l’empresa pública Divalterra, dependent de la corporació provincial. Estes brigades se’n van a incorporar de manera imminent a les tasques de control del foc a la zona de Carcaixent.

PERILL DE L’AVANÇ CAP A ALZIRA

Francesc Salom ha fet referència al «cop brutal» que ha rebut Carcaixent amb el foc declarat este dijous perquè «ens carreguem un paratge natural que és part de la nostra vida i que jo personalment mai havia vist cremar». L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, de l’ajuntament del qual depèn l’entitat local menor de la Barraca d’Aigües Vives, ha mostrat la seua «impotència en vore com les flames devoren els nostres paratges naturals».

En paraules de Diego Gómez, «ens han garantit que el dispositiu està estudiat perquè el foc no passe a la Casella. Hem d’agrair el treball d’Emergències i la solidaritat d’altres pobles i persones amb els quals estem passant-s’ho malament». Per a Gómez, «hem de posar tots els recursos possibles en prevenció per a evitar que això torne a passar».

Et Pot Interessar