El PP xifra en 21 els incompliments del govern de Gandia a un any de les eleccions

El Grup Municipal Popular de Gandia ha realitzat una valoració del tercer aniversari del que els populars anomenen «la reunió en el despatx» del llavors portaveu del Grup Municipal Socialista, on es van citar els representants de PSOE, Més Gandia i Ciutadans per a pactar el “repartiment del botí entre les tres forces perdedores de les eleccions».
Els regidors Víctor Soler i Vicent Gregori han esmentat el que consideren incompliments del govern de l’alcaldessa, Diana Morant, que resumeixen amb més impostos i menys serveis. 
En l’apartat de neteja, afirmen que «Gandia està més bruta que mai. L’any passat van retallar un 25% en neteja i enguany en els Pressupostos de 2018 altres 485.00 €, mentre que cada any paguem més per la Taxa de la Brossa i la Taxa de Reciclatge (COR)·.
Pel lque fa als impostos, asseguren que «en paguem més que mai per menys serveis. Un 25% més de mitjana en tots els impostos, especialment l’IBI. Les taxes segueixen el mateix camí, per citar algun exemple, la taxa del COR que estan rebent els veïns de Gandia que passa de 54 € a 70 €. A açò se suma l’encariment dels serveis públics o que Gandia haja sigut pintada de blau, cobrant per aparcar».
En inversions el PP assegura que Gandia està parada; el Pla Confiança segueix sense executar-se o acabar-se, i esmenten les obres de l’Escola de Música i Centre Cívic de Beniopa, els itineraris per als vianants a l’Hospital, el Casal Jove del Grau, el CEIP Cervantes, l’Auditori de la Plaza Baladre o la Plaza Tirant el Blanch.
En neducació afirmen que les Escoletes Infantils Municipals no seran gratuïtes de 0 a 2 anys, i el programa “Edificant” segueix sense iniciar les obres de reforma dels col·legis i instituts de la ciutat. Segons el PP ,els PAI de les Foies, Sanxo Llop o d’Equipaments Privats de la Platja de Gandia segueixen sense acabar-se. El mateix succeeix, afirmen, amb les rematades de les urbanitzacions de Kentucky, Marxuquera o Marenys de Rafalcaid. D’igual manera, el Nucli Antic de la Platja de Gandia segueix a mig fer. Segueix sense escometre’s la renovació de les xarxes d’aigua potable i clavegueram. I finalment, el manteniment o reasfaltat dels vials és «una quimera, malgrat disposar del Pla de Vials aprovat pel PP».
Soler i Gregori afirmen que «la Generalitat de Ximo Puig ens discrimina, els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2018 solament inverteixen 13 € per gandià, mentre a Morella s’inverteixen 203 € per habitant (localitat del President XimoPuig). En el pressupost autonòmic solament hi ha una partida d’un milió, dels quatre que es necessiten, per a enderrocar l’antic Hospital Comarcal i deixar un gran solar brut i abandonat».
Pel que fa a inversions estatals, demanen al Govern central que execute l’Accés Nord a la Platja de Gandia des de l’AP-7, que es liberalitze i siga gratuïta l’AP-7, qe es construïsca l’enllaç entre Beniflà i Gandia per a unir l’AP-7, la N-332 i la CV-60; el desdoblament de la circumval·lació de la N-332 per a convertir-la en A-38, el desdoblament de la línia de ferrocarril entre Cullera i Gandia, i la construcció del tren de la costa entre Gandia-Oliva-Denia.

La postura del Govern

El coordinador general d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori ha respost al Partit Popular i ha recordat que en la passada Comissió d’Hisenda, van rebre complida informació de totes les preguntes formulades. «És totalment fals que es vaja a retallar en neteja a la ciutat«.

El coordinador general d’Economia i Hisenda ha explicat que en els passats pressupostos es van contemplar les corresponents revisions de preu dels anys 2013, 2014 i 2015 que no havia realitzat el govern del PP. «El 2017 vam haver de fer front a tot el que el PP havia deixat sense pagar per això la xifra era més gran» i afegia que aquest any «els diners destinats a la neteja de la ciutat ha augmentat» «El PP ho va preguntar en l’última Comissió i se’ls va contestar. Ara compareixen en roda de premsa fent afirmacions que saben que són totalment falses. És una prova més de la demagògia barata que practica el Partit Popular en aquesta ciutat. Haurien d’haver comparegut per explicar per què no pagaven a l’empresa concessionària del servei de neteja«.

Pel que fa a l’hospital, Gregori ha recordat que la Generalitat ja té compromesos 11 milions d’euros per al centre hospitalari del barri de Roís de Corella. «El PP li va llevar la llicència a l’edifici i va arrasar el seu interior deixant inservible» «Nosaltres ja hem aconseguit més que ells en quatre anys. El projecte d’enderroc i futura construcció està en marxa per molt que li pese als populars«.

Un altre dels temes als quals s’ha donat resposta és el referent al clavegueram i l’aigua potable. En aquest punt, Gregori ha recordat que des de principi de legislatura s’han canviat més metres de canonades que en tota la legislatura passada. «Que ells parlen d’aquests temes quan la seua gestió al capdavant d’aquest assumpte va estar a punt de costar a la ciutat 96 milions d’euros mentre no canviaven ni un sol metre de clavegueram, resulta poc menys que increïble«.

Pel que fa a les urbanitzacions pendents de finalitzar, des del govern s’ha recordat als populars que ja s’ha solucionat la de Marenys de Rafalcaid i que s’està abordant la resta d’urbanitzacions. «El que nosaltres no farem és prometre de boqueta als propietaris que no pagaran un euro per les obres perquè és una cosa il·legal«.

 

Et Pot Interessar