EL PP MANTÉ QUE EL CLUB DE FUMADORS DE GANDIA ROMAN OBERT SENSE LLICÈNCIA

El Grup Municipal Popular ha reiterat este dillluns la seua sol·licitud de tancament del Club de Fumadors, després d’aconseguir accedir a l’expedient, i portar la causa als tribunals. Segons el portaveu dels populars, Víctor Soler, el PP ha tingut accés a l’expedient, però se li ha denegat còpia.

Segons eixe expedient, el Club de Fumadors treballa a dia d’avui amb una declaració responsable, sense que hi haja Llicència d’Activitat concedida. “Per tant, els regidors del PSOE, van mentir”, afirma Soler.

En segon lloc, l’expedient conté diversos informes desfavorables dels inspectors que han detectat nombroses deficiències en les seues actes de comprovació, i que conclouen que “el resultat de la visita de comprovació és desfavorable i no podrà exercir-se l’activitat si no s’adopten les mesures correctores per a solucionar les molèsties d’olor a marihuana produïdes a la comunitat de propietaris”.

 

Serveis Jurídics, per la seua banda estima que l’establiment genera gran inseguretat jurídica i que no pot estar obert sense Llicència d’Activitat: “les seus que desenvolupen l’activitat de clubs o associacions hauran d’obtenir llicència d’activitat”. I hauria de regular-se a través d’una Ordenança Municipal per a cobrir el possible buit legal existent. Arran d’això, el PP proposa una Ordenança Municipal amb un únic punt: prohibir els club de fumadors a Gandia. També s’indica que queden a l’espera de l’Informe de Salut Pública, amb la qual cosa no es disposa de Llicència d’Activitats.

Soler es preguntava “quin interès té el Govern de Diana Morant que seguisca obert el Club de Fumadors, i per què segueix obert ssi no és una cafeteria, allí la gent es droga, pren substàncies il·legals en el nostre país, com és la marihuana”.

I en tercer lloc, segons el PP, la regidora de Sanitat, Liduvina Gil, va donar per bona la solució que va plantejar el Grup Municipal Popular en el qual es podia denegar la concessió de la Llicència d’Activitats en virtut d’una sentència del Tribunal Suprem, que ja va ser exposada. Per als populars, “és curiós que a dia d’avui, no advoque per aquesta solució, que tindria a més el vistiplau dels tècnics municipals, per ser sentència ferma que senta jurisprudència per provenir de l’Alt Tribunal”.

Per a Víctor Soler: “és un autèntic escàndol que el Govern de Gandia es mostre passiu i done tantes facilitats al Club de Fumadors. Amb nosaltres no hi hauria Club de Fumadors, i açò en base tant als informes desfavorables que omet Liduvina Gil o José Manuel Prieto (portavej del PSPV), com sobre la base de la sentència del Tribunal Suprem.

El Govern acusa al PP de crear alarma

La regidora delegada de Sanitat Pública, Liduvina Gil, ha acusat aquest matí al portaveu del Partit Popular, Víctor Soler, de “polititzar i crear alarma per un tema que ja està més que parlat”.

Gil ha recordat a Soler que “l’expedient el té disponible. El tècnic responsable del departament té l’ordre de donar-li tota la informació. No hem d’oblidar que els tràmits i l’obra es van iniciar amb l’anterior govern i en el seu moment no van dir res”. La regidora ha explicat que les deficiències que va mostrar el local en un principi ja han estat esmenades i que tots els informes són favorables pel que el consistori no pot denegar la seua obertura. “Un altre aspecte és que sanitat pública, que no depén d’aquest ajuntament, ha emés un informe contrari perquè s’estaven manipulant aliments i s’havia decretat el tancament del local. Si ara han obert, avui mateix el tècnic acudirà i tornarà a decretar la seua clausura. Nosaltres complim la llei de manera estricta”.

La regidora ha recordat que hi ha un buit legal i sentències contradictòries que impossibiliten que un consistori actue pel seu compte. “Si fos il•legal, Barcelona no tindria 200 locals d’aquest tipus ni al País Basc hi hauria 500” va afirmar Gil qui va sol•licitar a Soler que “no s’invente problemes ni informes. Estan creant polèmica i preocupant a un barri per treure rèdit. El que no podem fer és legislar fora de la llei”.

Et Pot Interessar