EL PP, DISPOSAT A PARLAR DE REFORMA CONSTITUCIONAL PER AFAVORIR UN ACORD DE GOVERN

Així ho ha avançat el vicesecretari d’Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo que, tot i això, s’ha mostrat caut i ha dit que el primer serà comprovar la disponibilitat d’altres partits a negociar, en especial la del PSOE.

En una entrevista en RNE, ha deixat clar que la «primera opció» del PP és «una gran coalició amb el PSOE i un acord amb Ciutadans», quan se li ha preguntat si preveu un acord amb el PNB.

Per això, ha assegurat que el PP està disposat a parlar d’una reforma constitucional –un dels objectius del PSOE–, però només si se’ls fa un «plantejament seriós», que no trenque principis bàsics com la unitat d’Espanya i els drets i llibertats. «Dialogar sobre això no va ser cap obstacle», ha afegit, però no si «el que es pretén és donar ales a un independentisme que sempre és insaciable».

Segons ha dit, cal veure «si es consagra la idea» que el president de la Cambra ha de ser d’un partit diferent al que governa. I ha aprofitat per a recordar a Ciutadans que després del 20D va defensar esta tesi però després ha donat suport tant a López com a Sánchez.

Et Pot Interessar