10.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

El PP denuncia la discriminació de Marxuquera en el sistema de pressupostos participatius

El Grup Municipal Popular de Gandia ha denunciat que els veïns i associacions de de Marxuquera no tenen l’opció de participar en els Pressupostos Participatius de Gandia de l’any 2019. Així aaseguren que les ho han comunicat representants veïnals de Marxuquera, que han posat l’accent en que la barriada no pot competir amb altres zones amb molta més massa veïnal i, per tant, amb més opcions a l’hora que els seus projectes siguen seleccionats i es materialitzen a càrrec dels pressupostos de l’ajuntament. 
Cal recordar que el Partit Popular de Gandia va presentar fa dues setmanes, dins de les esmenes als pressupostos de 2019, una esmena destinada a augmentar la partida dels pressupostos participatius de 220.000 € (que era la partida inicial) a 600.000 €, amb la premissa que hi haguera una dotació per a cada barri, repartit de forma equitativa al número de població i que amb eixe pressupost assignat a cada barri, es feren consultes populars perquè els veïns decidiren mitjançant participació quin projecte realitzar. 
Segons el PP, amb aquesta proposta tots els barris de la ciutat es veurien beneficiats de projectes i es fomentaria més la participació ciutadana. 
Aquesta esmena va ser rebutjada pel Govern de PSOE i Més Gandia en la votació dels pressupostos del passat ple del dia 21 de febrer. 
Des del Grup Municipal Popular lamenten que Marxuquera no vaja a participar en la presentació de projectes i insten al govern a reconsiderar la proposta que va realitzar el PP.
Per al regidor Vicent Gregori, “és una llàstima que un barri de Gandia no participe, això significa que l’administració no està fent bé quant a la participació ciutadana”. Gregori ha ressaltat que “l’objectiu de la participació ciutadana és sumar quants més veïns millor, no fer que deixen de participar, per tant, li plantegem al govern que convoque un Consell de Participació i s’estudie la possibilitat de repartir la partida per barris. Cap barri, per xicotet o per poca població que siga, s’ha de quedar exclòs”.

Articles relacionats