EL PP DEMANA «RESPONSABILITAT» AL PSOE

«Tot el món ha de retratar-se, també el PSOE, que no pot quedar com a actor secundari en els pròxims dies», ha avisat en declaracions a la Ser recollides per Europa Press. Amb el resultat electoral, el PP podria arribar al Govern en primera volta amb els seus vots i els de Ciutadans i l’abstenció del PSOE, o a segona només amb els seus vots i l’abstenció dels altres dos.

Preguntat llavors si estava demanant el seu suport al PSOE, ha respost que el PP demana «responsabilitat» perquè, segons ha dit, està en joc «l’estabilitat d’Espanya» i la recuperació econòmica. Això, ha dit, implica apostar «per partits que creuen a Espanya i no opten pel famós dret a decidir o pel referèndum com fa Podem».

Maíllo no ha volgut valorar encara que si esta opció seria legítima, en el cas que Rajoy no aconseguira formar govern, i s’ha limitat a assenyalar que «el més legítim» és que el PP intente investir el seu candidat, ja que ha estat el més votat. Això sí, ha posat èmfasi que el candidat del PP serà Mariano Rajoy, i no un altre.

Segons ha dit, ara s’obrirà una ronda amb tots els partits polítics liderada pel PP. Tot i que Ciutadans és una de les opcions «més possibles», ha insistit que encara és d’hora, i el mateix ha assenyalat quan se li ha preguntat si podria pactar amb el PNB.

Per la seua banda, el vicesecretari de Comunicació, Pablo Casado, ha advertit que un «pentapartito o tetrapartito» en el Govern nacional seria «absolutament perniciós» per a Espanya i creu que Espanya deuria comparar-se amb «democràcies homologades» com Alemanya –on s’ha donat l’anomenada ‘gran coalició’.

En declaracions a la Cadena COPE recollides per Europa Press, el dirigent popular ha recordat que el PSOE només ha guanyat en sis províncies i, a més, ha opinat que els espanyols han «votat en clau presidencialista i Rajoy ha guanyat clarament les eleccions».

En este context, ha recalcat que el PP té «tradició de pactes» i ha recordat, a més dels aconseguit per José María Aznar en 1996, casos en els quals el PP ha recolzat al PSOE: al País Basc amb Patxi López de lehendakari en 2009 i a Astúries en la passada legislatura autonòmica, quan els socialistes van perdre el suport de UPYD.

Cs denúncia que PSPV, Compromís i PP s’han aliat a Gandia per a mantindre el sou a un trànsfuga