EL PP DE TAVERNES ACUSA AL GOVERN LOCAL D’OCULTAR QUE LA SOLUCIÓ AL DESNIVELL DE LA PLATJA ERA LA SEUA COMPETÈNCIA

Palomares s’ha reunit este divendres amb tècnics de la Direcció General de Costes per a conèixer la situació real de l’erosió i el graó produït en la platja de la Goleta de Tavernes, i els projectes que està previst executar-se per a pal·liar la forta erosió que pateix la platja vallera, i ha aprofitat la visita per a sol·licitar informació sobre els tràmits duts a terme per l’Ajuntament que presideix l’alcalde de Compromís Jordi Juan.

Palomares diu haver-se mostrat «sorpresa» quan s’ha trobat amb uns documents segons el quls «queden clars diversos punts»:

2.- La «incoherència» de les paraules del Govern de Compromís de Tavernes amb la realitat. Reproduïm les paraules del regidor Josep Llácer el dia 15 de juny en premsa: «El Govern ha comunicat a Costes aquesta situació, però ens han dit que els tècnics consideren que la platja està bé, que, com a molt perfilem lleument el desnivell». Però comprovem en aquests documents que les declaracions són anteriors a la solicicitud a Costes, dos dies més tard, el 17 de juny, quan realment consta la sol·licitud del permís d’actuació per part de l’Ajuntament (no per part de Costes), a Costes.

A més existeix, tal com es pot comprovar en la web del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, un informe tècnic d’octubre de 2015 en el qual es projecten diferents solucions per a evitar la forta agressió de la platja de la Goleta de Tavernes, que es poden consultar en el mateix informe (des de pàgina 53 seguint aquest enllaç: Palomares comenta que no s’entén la convocatòria d’una manifestació a València quan es tracta d’una responsabilitat municipal. «No s’entén perquè l’alcalde convoca una manifestació en Costes per a eliminar el graó de la platja de la Goleta sabent que és competència seua i més havent rebut l’acceptació per part de Costes». D’altra banda, s’ha evitat informar a la ciutadania de l’existència d’un recent informe amb diferents solucions per a l’erosió de la platja de la Goleta.

Et Pot Interessar