31.2 C
Gandia
Dilluns, 8 agost, 2022

El PP de Gandia s’atribueix l’èxit de la Fira

En una nota de premsa enviada des del grup popular on assenyalen que “El model actual de Fira i Festes funciona gràcies a dos aspectes, un incontrolable, que és el temps, que en aquesta ocasió ens ha sigut favorable i un altre, l’herència en positiu del Partit Popular, que va decidir en la seua etapa de Govern canviar-les a cap de setmana, per a aconseguir la màxima afluència de visitants de poblacions pròximes i fins i tot per als mateixos veïns de Gandia, poder gaudir-les més intensament”.

Han reconegut el treball de diversos col·lectius “agrair a tots els col·lectius implicats, la seua magnífica actuació, perquè aquestes festes hagen sigut un èxit, i entre altres, Policia Local, Policia Nacional, Protecció Civil, Creu Roja, i els voluntaris i voluntàries de diferents associacions, així com tota l’hostaleria de la ciutat que ha contribuït a vendre de nosaltres la millor imatge”.

A continuació Soler ha presentat un decàleg amb mesures per a aportar i millorar futures edicions:

1- Molt escassa oferta per als nostres majors. No han tingut quasi cap actuació gratuïta i de qualitat en la Plaça Major. Cal recuperar els grans espectacles de sarsuela i lírica, així amb l’animació, per a qui més ho mereix.

2- Cal donar major protagonisme a la figura del nostre Patró, ja que és el seu dia i les festes són en el seu honor, no pot quedar reduït a una processó i una missa. Al fil del tema de la família Borja, hem de singularitzar la nostra fira, per a diferenciar-nos i fer valdre. Els Borja han de ser el nucli central de la fira.

3- Respecte als mercats ambulants, ha d’haver-hi més control i especialització, no pot ser un “totum revolutum”, on el mateix dona que siga El Mercat Tradicional, que el Mercat Valencià, els llocs es repeteixen sense ordre ni concert. I cal posar especial atenció i regulació específica en els llocs de menjar i fer una zona concreta, que no interferisca amb altres activitats o negocis locals.

4- És molt important intentar d’alguna manera fer arribar les festes a tots els barris de la ciutat, que tots sentes que són festes i no fitar-lo en exclusiva al Centre Històric. Per exemple, proposem la creació d’una banda específica de “El Tio de la Porra”, per al Grau i platja.

5- Les fires han de ser més inclusives, tant per a gent amb diversitat funcional o mobilitat reduïda, com pel tema de la llengua, hem de publicitar-nos en tres idiomes, castellà, valencià i anglés.

6- Les queixes i imatge que hem donat en el Teatre Serrà per mancar de climatització ha sigut penós. No entenem, com una reparació que aquesta licitada des d’abril del 2019, encara segueix sense reparar, sabent que hi ha espectacles de pagament programats en aquest. La imatge va ser lamentable en xarxes socials.

7- Va faltar també més informació i diligència amb els veïns del centre que no podien accedir a les seues cotxeres, ja que es van desactivar els pivots i provoca vertaders problemes d’accés. Per tant reclamem més informació els dies previs entre els ciutadans afectats.

8- Un altre gran error, sens dubte va ser la programació dels concerts de pagament en l’institut María Enríquez, els horaris i la sessió doble, no afavorien l’afluència a aquests, a més d’uns preus excessivament elevats, per a uns concerts que en època estival ja s’han gaudit en ciutats veïnes, per molt menys diners. Per no parlar de les crítiques del Ampa de l’IES María Enríquez pels temps i les formes en els muntatges de l’espectacle.

9- Sens dubte, el nivell acústic dels espectacles del Parc de la Festa, també han provocat la queixa de multitud de veïns, que no podien conciliar la seua vida laboral amb els horaris i nivell de soroll d’aquests.

10- I sens dubte, cal repensar també la Mascletà del dia del Patró, perquè no aconsegueix animar a la gent a gaudir-la

Articles relacionats