EL PP DE GANDIA QÜESTIONA LA GESTIÓ EN ESPORTS I LA REGIDORA L’ACUSA D’HAVER DEIXAT SENSE PAGAR SUBVENCIONS

La regidora delegada d’Esports, Lydia Morant, ha comparegut hui davant els mitjans de comunicació per valorar diversos aspectes que aquest mateix matí han estat criticats des de les files del Partit Popular de Gandia.

Morant ha afirmat que «no entenc com el PP té la cara dura d’afirmar que aquest govern no té una planificació definida del departament d’Esports. Nosal-tres ens estem reunint amb tots els clubs per establir uns criteris objectius de cara a fixar l’import de les ajudes i convenis que se signaran un cop tinguem els pressupostos».

L’edil ha recordat que el PP «va pervertir el sistema atorgant ajudes ordinàries i signant acords arbitraris a través d’IPG que no s’han fet efectius. L’anterior govern va deixar per pagar 171.000 € en concepte d’ajudes a clubs esportius, uns diners amb què aquestes entitats comptaven i que mai es va pagar».

«No se signaran convenis amb les entitats esportives fins que no tinguem els pressupostos perquè el contrari provoca als clubs un important dany a les seues arques, ja que compten amb uns diners que en realitat no tenen, gene-rant una situació d’inestabilitat total per culpa del Partit popular” va remarcar la regidora.

D’altra banda, Morant ha recordat que acords com el ICAN s’han hagut de re-negociar, ja que l’anterior govern tampoc va pagar les quantitats pactades i que amb el nou acord, el cost de la iniciativa s’ha reduït a la meitat.

A més, i pel que fa a la convocatòria del Consell de l’Esport, des del departa-ment que dirigeix l’edil, s’afirma que durant els passats quatre anys es van realitzar vuit consells dels quals la meitat van ser per valorar els esportistes que havien de ser guardonats en la gala anual dels esports que se celebra a la ciutat.

Finalment, la regidora ha volgut remarcar la tasca dels tècnics del Departa-ment que treballen a la regidoria d’Esports, «nosaltres no necessitem un direc-tor general a raó de 40.000 € a l’any».

El PP qüestiona la gestió

El Grup Municipal Popular ha qüestionat la gestió de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Gandia. El regidor Vicent Gregori ha expressat el seu agraïment als funcionaris per la seua tasca en el departament d’Esports, però ha afegit que «veiem com portem més de sis mesos de legislatura i els clubs esportius es pregunten quan arribaran els convenis i en quina quantia, com és la programació anual d’activitats o per què no es convoca el Consell d’*Esports”.

El PP sol·licita que s’elabore un Pla d’Usos de les instal·lacions esportives, per a atendre la demanda d’activitats que realitzen els diferents clubs esportius i que a dia d’avui, està suposant un problema entre diferents entitats esportives com les dedicades al futbol o gimnàstica rítmica.

També s’ha sol·licitat, com exigia el PSOE en la legislatura passada, que abans d’atorgar les subvencions als clubs esportius, s’establisca uns barems per a un repartiment més equitatiu. Per la qual cosa, sol·liciten la convocatòria del Consell d’Esports, on no solament hi ha representants de tots els grups municipals, sinó quatre representants dels més de vuitanta clubs de la ciutat.

Els populars finalment, lamenten que l’edil Lidia Morant no atenga les peticions dels clubs i sempre s’al·ludisca al fet que no disposen de Pressupost de 2016, quan la iniciativa d’elaboració i aprovació dels mateixos, correspon al Govern de Gandia.

Et Pot Interessar