18.6 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

EL PP DE GANDIA DIU EN EL SEU BALANÇ QUE 2016 HA SIGUT L’ANY DE MÉS IMPOSTOS I MENYS SERVEIS

El PP de Gandia ha fet públic un balanç de 2016 de la gestió municipal amb una valoració que considera “bastant pitjor de la inicialment prevista”. El PP justifica el seu balança amb “diversos motius”, entre ells la pujada d’impostos i taxes municipals al màxim del permès, amb la idea de seguir pujant-los en 2017, sota la premissa de “no tenir diners”, mentre sí hi ha hagut diners, afirmen per als “estómacs agraïts”, doncs segons els populars s’han duplicat els càrrecs polítics i els seus salaris, enfront de la promesa de no cobrar més de tres vegades el salari mínim interprofessional.

 

Pel que fa a ocupació, el PP denuncia la supressió de la pràctica totalitat de les polítiques inclusives d’ocupació, destacant la supressió del Pla d’Ocupació Local.

En matèria de sanitat els populars asseguren que no es complirà la promesa de l’Hospital de Crònics, que queda al seu judici definitivament descartada. La substituirá un Centre de Salut, que els populars ja anticipen, “tampoc veurà la llum si no s’habilita cobertura pressupostària en els Pressupostos de la Generalitat Valenciana”. D’igual manera, s’han succeït retallades en horaris i personal, com el denunciat per la Junta de Personal del Centre de Salut de Corea.

Pel que fa a educació, després d’anys exigint actuacions immediates i després del canvi de govern, els col·legis i instituts, semblen haver-se “rehabilitat” solos i no precisen d’actuacions urgents, afirma el PP. Només està en marxa el CEIP Cervantes, “gràcies al vot favorable del PP i amb el vot en contra de PSOE i Compromís”. No menys important per a PP és l’intent del Govern de Gandia de procedir a l’acomiadament de les treballadores de les Escoletes.

En la vessant cultural, el PP recorda que s’ha tancat el Museu de Santa Clara, el MAGA (Museu Arqueològic) es gestiona “en precari” i només s’ha sabut del departament “l’entramat d’interessos que permet que el regidor de Cultura nodrisca al seu teatre, el Teatre del Raval, de fons municipals”.

En matèria d’esports, el Centre Esportiu del Grau es troba en una situació precàri, segons el PP, i el Centre Esportiu del Roís de Corella té una adjudicació sobre la qual encara ha de pronunciar-se la Fiscalia. Els clubs han patit una retallada del 50% en les seues ajudes i la programació sustentada en el binomi Turisme-Esports, “ha caigut en l’oblit”.

Pel que fa a comerç i turisme, els dos grans pilars del creixement de la ciutat, han sigut per al PP els grans perjudicats després del canvi polític. El sector hostaler “pateix la persecució contínua del govern de Diana Morant, qui a més, segueix sense convocar el Grup de Treball per a la modificació de l’Ordenança Hostalera d’Ocupació de la Via Pública”, i el turisme segueix oferint “dades que mostren la ralentització de la destinació turística de Gandia, per la falta de promoció i adequada gestió”, apunten.

Els autors del balanç afirmen que “aquestes són les principals àrees de gestió, encara que quedarien moltes altres per analitzar, però s’ha pretès la síntesi”. Des del Grup Municipal Popular, en veu del seu portaveu, Víctor Soler, assenyalen que “2016 ha sigut en tots els sentits, molt pitjor que en 2015. La gent paga més, Gandia està bruta i abandonada, i els serveis públics brillen per la seua absència, després de les contínues retallades. Gandia va malament, Gandia va pitjor”.

Els populars recorden que han formalitzat “diverses propostes de calat, en un exercici responsable d’oposició constructiva, que ha sigut contestat amb menyspreu dels qui en minoria, creuen governar amb majoria absoluta”.

En opinió del PP, l’actual govern ha heretat diverses les propostes o realitats de l’anterior executiu del PP:

• Oficines d’Atenció Integral al Ciutadà en la Plaça Tirant.
• Municipalizar els aparcaments subterranis, reunificar els serveis públics del Departament de Mobilitat (Aparcaments subterranis, Grua Municipal i ORA), i baixar els seus preus.
• Nombroses propostes en l’Ordenança de Transparència i l’Ordenança Hostelera d’Ocupació de Via Pública.
• Bateria de propostes per als Pressupostos Municipals de 2016 i per als Pressupostos de la Generalitat Valenciana de 2017, totes elles, rebutjades.
• Proposta de sessions obertes de les Juntes de Portaveus.
• Manteniment de la gestió de les Escoles Infantils Municipals.
• Compensar la pujada del rebut del COR, amb el del fem.
• Donar major impuls al Pla de Vials que va aprovar el PP.
• Finalitzar el PAI dels Foies o les urbanitzacions de Kentucky, les de Marxuquera i Marenys, “que va desbloquejar el PP”.
• Començar el PAI d’Equipaments Privats de la Platja de Gandia, “que va desbloquejar el PP”.

El PP assegura que hi ha a més “un llarg etcètera de reivindicacions, propostes i herència en positiu d’una ciutat que en 2015, mostrava una imatge de recuperació econòmica, creació d’ocupació i riquesa; i ara sembla haver entrat en un procés vegetatiu, que fa que la ciutat quede inerta i sense futur”.

 

Articles relacionats