El PP de Gandia nega que la sentència l’assenyale com un dels beneficiaris de la Gürtel

El Partit Popular de Gandia que no va haver-hi Gürtel a Gandia, no va haver-hi finançament il·legal o irregular durant les últimes campanyes electorals, el que contradiu un paràgraf de la sentència coneguda este dilluns on s’hi relata un acte del PP a Gandia presumptment abonat de forma irregular per la trama. 
No obstant, en un comunicat, asseguren que Gandia figura en la sentència com una localitat més de tantes a la Comunitat Valenciana on es van celebrar actes de campanya, concloent el correcte abonament de les factures, com ja va declarar en el seu moment el llavors candidat a l’Alcaldia de Gandia pel PP, Arturo Torró.
«Ni el Partit Popular de Gandia, ni cap dels seus dirigents, han sigut condemnats ni per la via civil, ni per la penal. La sentència acredita en tots els seus extrems que no va haver-hi finançament il·legal. Per açò exigeixen als socialistes que deixen de mentir i donen la cara», afirma la nota.
Finalment, des de les files populars es pregunten si «el PSOE i Bloc-Compromís-Més Gandia podran dir que no es van finançar il·legalment», i agigen que el PP Gandia ja ha demostrat que no. «Ja veurem si socialistes i nacionalistes poden dir el mateix”.

El PSPV contradiu al PP

Per contra, el PSPV de Gandia afirma que la sentència també afecta al PP de Gandia, perquè considera provat que un dels actes electorals de la campanya de les municipals de 2007, en la qual Arturo Torró era el candidat local a l’alcaldia, va ser abonat de manera irregular.
La sentència entra al detall en la pàgina 45, on assenyala que l’acte celebrat a Gandia el 18/05/2007 es va abonar de manera il·legal.
De manera literal, exposa: “Igualment, per decisió conjunta dels acusats vinculats al PPCV i a OM aquesta va elaborar dues factures 74/2007 i 77/2007 per serveis prestats el 18/5/2007 i imports 1.740 € i 22.037,68 €, que van ser expedides a nom del candidat local a les eleccions. El concepte que va arreplegar Orange Market en la factura 77/07 (“Realització de diversos actes. So, il·luminació i estructures”) va ser nova i deliberadament genèric a fi d’ocultar que obeïa, igual que la factura 74/07, al mateix acte celebrat a Gandia el 18/5/2007.
A fi de saldar part del deute que a la fi de 2008 romania insatisfeta, el 26/12/2008 els acusats vinculats al PPCV van abonar 142.680 € amb fons del Grup Parlamentari Popular, rebent a canvi la factura 173/08 de OM per “serveis prestats al grup parlamentari durant el segon semestre de 2008”, malgrat que els serveis prestats no havien excedit de 4.000 euros.”
Com assenyala el dirigent del PSPV local José Manuel Prieto, “als socialistes ens entristeix veure que el nom de la ciutat de Gandia es veja esguitat per aquest cas de corrupció, amb una sentència ve a acreditar les sospites que el PP de Gandia es va presentar dopat amb diners il·legals a les eleccions municipals de 2007”.
A més, la sentència també arreplega dos actes més celebrats a Gandia i que van ser pagats per la trama corrupta. En concret, en la pàgina 34 de la sentència fa referència a un acte realitzat en laciutat el 04/03/2008, i que va costar 8.129 euros, i en la pàgina 41, un acte – sopar realitzat a Gandia el 12/02/2007.
Per a finalitzar, Prieto ha demanat als Populars “que donen explicacions sobre aquestes pràctiques il·legals que la sentència de la Gürtel acredita”.

Dimissió de Bonig

Qui si apareix esguitada és la presidenta del PPCV, Isabel Bonig ( la imatge), a qui el secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha reclamat aquest dimarts que»hauria de ser conseqüent amb les seues declaracions i marxar. Si ‘el que la fa, la paga’ i, segons la sentència de la Gürtel, en la Vall d’Uixò es va fer, entenem que Bonig hauria d’assumir responsabilitats polítiques».

La formació morada subratlla en un comunicat que la sentència del jutjat central penal de l’Audiència Nacional afirma que un dels actes electorals amb els quals la ‘popular’ va obtindre l’Alcaldia de la Vall d’Uixó en 2007 «va ser finançat amb diners negres per empresaris que obtenien a canvi obra pública de l’ajuntament que va liderar Bonig arran d’eixes eleccions».

El també síndic del grup parlamentari de Podem ha subratllat que «és impossible parlar de regeneració quan s’ha format part del govern» de l’expresident Francisco Camps «i s’han guanyat eleccions amb diners negres».

Podem ha asseverat que el PPCV «es va finançar il·legalment, com va confessar Ricardo Costa, els empresaris imputats i ha certificat l’Audiència Nacional». «No n’hi ha prou amb demanar perdó; si el PPCV vol regenerar-se, els actors principals d’aquella tenebrosa etapa haurien d’assumir responsabilitats polítiques i apartar-se», ha afegit el partit.

Per a Estañ, «no es tracta de casos aïllats sinó d’una forma de govern», per la qual cosa és «fonamental mantindre el PP allunyat de les institucions per a poder recuperar els diners que van robar», ha reivindicat.

«Mai sabrem què hauria passat en els ajuntaments i quins drets s’haurien rescatat si el PP no haguera anat dopat a les eleccions. Bonig hauria d’aplicar la seua mateixa coherència i assumir responsabilitats polítiques», ha resolt.

Et Pot Interessar