15 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

El PP assegura que els tribunals investiguen una presumpta trama de subvencions a empreses de comunicació dels germans de Ximo Puig

La número dos del PP valencià, Eva Ortiz, ha anunciat que els tribunals estan investigant una presumpta trama organitzada per familiars de Ximo Puig per a aconseguir fons públics per als mitjans de comunicació dels germans del president, que han vist augmentar els seus ingressos en 686.000 euros (290%) després de tres anys de pèrdues, segons ha denunciat Ortiz en la sessió de control al president d’estse dimecres.
La també portaveu adjunta del grup popular en les Corts ha assenyalat respecte a les subvencions concedides a Mas MutProduccions i Comunicacions dels Ports, propietats de familiars de Ximo Puig, que “no es tracta només de dues empreses que perceben subvencions de la Generalitat, això és una autèntica trama per a aconseguir fons públics mitjançant despeses creuades, lloguers fraudulents i nòmines d’una gran família davant la qual vostés miren cap altre costat, però ja li advertisc que els jutjats no miraran cap a altre costat, perquè ja estan actuant”.
Eva Ortiz ha aprofitat la interpel·lació realitzada en matèria de concessió d’ajudes i subvencions a mercantils per a denunciar la presumpta trama al voltant de les empreses propietat dels familiars del president.
Segons la diputada popular, les empreses del germà del president van rebre 5.000 euros de la Generalitat en la darrera legislatura del PP, i en “la legislatura del seu germà han passat a percebre 475.796 euros en subvencions públiques”.
Ortiz ha advertit de que quan una mercantil es presenta a una subvenció té l’obligació de declarar en la sol·licitud que no ha percebut subvencions d’una altra administració pública per a la mateixa finalitat. No obstant això, “reben subvencions per a idèntica finalitat de la Generalitat de Catalunya”.
En 2015, apunta la diputada del PP, les empreses dels Puig van rebre 35.747 euros en subvencions a empreses privades que presten serveis de televisió en llengua catalana; en 2016 9.679 euros a mitjans d’informació digitals en català, i 34.241 euros per a televisions en català de titularitat privada i en 2017 un total de 34.222 en subvencions a televisions en català de titularitat privada. Ortiz ha recordat que està prohibida la duplicació de subvencions i s’ha preguntat si el Consell ha comprovat si les empreses del germà del President no incorren en duplicitat.
Eva Ortiz ha qüestdionat també la forma en què les empreses del germà de Puig justifiquen les subvencions que reben de la Generalitat: “una empresa factura continguts a l’altra, mentre el Consell no comprova que les dues empreses reben subvenció per eixos mateixos continguts. Imagine’s que vosté i jo rebem una subvenció de la Generalitat per produir uns continguts en valencià i l’endemà, eixos continguts subvencionats ens els venem mútuament, i per a acabar, utilitzem les factures d’eixes vendes creuades per a justificar les subvencions davant la Generalitat”, amb la qual cosa entén que “seria un autèntic frau en subvencions”.
La diputada del PP descriu que l’empresa Mas Mut presenta per a cobrar la subvenció una factura del lloguer d’un local propietat del germà del president i l’altra empresa, Comunicacions, també presenta com a despesa justificable el lloguer del seu local, un local que és del pare del president.
A més, totes aquestes dades, ha explicat, serveixen per a justificar una subvenció que se sol·licita en funció d’uns oients o espectadors que diuen que tenen els seus mitjans de comunicació. No obstant això, Ràdio Els Ports assenyala que compta amb 43.000 oients diaris mentre que la televisió del germà de Puig diu que té 35.000 espectadors diaris, unes xifres que criden l’atenció en una comarca de 5.000 habitants. Això porta a Eva Ortiz a sentenciar que “les empreses dels germans de Puig falsifiquen les audiències dels seus mitjans de comunicació amb la intenció de percebre una subvenció molt més elevada de la que els correspondria per la seua audiència real”.

Articles relacionats