EL PP ACUSA AL GOVERN DE GANDIA DE CONTRACTAR DESENES «D’ENDOLLATS» A TRAVÉS D’IPG I EMPRESES CONTRACTISTES

Els regidors del PP de Gandia Víctor Soler i Vicent Gregori han denunciat la «pràctica generalitzada d’endollisme» en l’Ajuntament de Gandia i s’han remés a unes paraules del coordinador d’Economia del Govern local, Salvador Gregori, qui el nou de febrer reconeixia que en aquests vuit mesos de legislatura ja portaven fins a 39 endollats en l’empresa pública amb un cost anual aproximat d’1,2 milions d’euros.

Soler ha dit que les auditories encarregades per als Comptes de l’empresa públlica IPG de 2013 i de 2014 van certificar que en 2013 hi havia 47 empleats públics i en 2014 n’hi havia 76. «Que no mntisquen els qui deien que eren uns 200”.

Soler ha assenyalat que resulta curiós que “el 95% dels 80 endollats tenen pedigrí socialista», i es pregunten al PP si «se l’estan colant a Lorena Milvaques (vicealcaldessa), o ho sap i ho consent. Ara ja sabem que és coneixedora i ho consent”.

Els populars han destacat que no qüestionen el personal eventual que és públic i serveix de suport a Govern de Gandia i Grups Municipals. La crítica de pràctiques d’endollisme denunciada pels populars, es deriva de les contractacions sense aparent procés de selecció per a contractar a «endollats» en serveis municipals, recepcions d’edificis públics, esdeveniments culturals i esportius, així com en les contractes municipals.

Per al Portaveu Adjunt, Vicent Gregori, “resulta curiós que l’únic mèrit per a ser contractat per l’Ajuntament de Gandia, IPG o les empreses concessionàries haja de ser portant el carnet socialista”.

Gregori ha ressaltat la contradicció dels socialistes i nacionalistes: “Ara diuen que són treballadors públics que presten serveis, però en l’anterior legislatura eren endollats. No és de rebut aquest canvi de criteri segons les circumstàncies”.

Víctor Soler ha afegit que «mentre s’excusen, cada mes hi ha deu nous endollats. Apareixen en les recepcions dels edificis públics, en el Poliesportiu, agranant els carrers. Casualitats de la vida, anaven en llistes del PSOE o són reconeguts militants socialistes”.

Lamenta que s’augure la fallida de l’Ajuntament de Gandia i que no hi ha diners per res, «però sí para endollats”.

Finalment, el PP proposa publicar aquestes contractacions en el Portal de Transparència, inclosa IPG o les empreses concessionàries. D’igual manera, que es publiquen els procediments de contractació seguits o els mèrits aportats pels endollats.

Resposta del Govern local

El coportaveu del govern de Gandia, José Manuel Prieto, i la vicealcaldessa de Gandia, Lorena Milvaques, han comparegut amb documents oficials signats pel president de l’empresa pública que demostren que el cost de personal a IPG s’ha reduït dels més de 313.223,64 € mensuals de gener de 2015 a menys de 88.000 € en el passat mes de gener.

José Manuel Prieto ha demanat als populars que «deixen de difondre dubtes i ombres de la gestió d’aquest govern per tapar tots els problemes judicials que els assetgen i que són només la punta de l’iceberg que ens queda per conéixer d’una corrupció que sota el paraigua del PP es va institucionalitzar al govern municipal i en IPG. No permetrem que cap cas de corrupció dels seus ens afecte en la nostra gestió del dia a dia».

El portaveu socialista ha recordat que aquest és un govern transparent que des del primer dia ha publicat al web municipal els càrrecs de confiança, els seus sous i currículums, cosa que no va succeir durant la passada legislatura, ja que l’oposició «haver de recórrer a la Justícia perquè ens aportaran les dades. Quantes vegades va ser condemnat el govern del PP per ocultar informació i violar drets fonamentals?».

Prieto ha mostrat als mitjans la llista dels 45 càrrecs de confiança que «pul•lulaven pel consistori sense tenir una funció concreta més enllà de la xarxa clientelar que va muntar el PP» i ha avançat que «tots els costos de personal de IPG es publicaran al web municipal perquè el PP mai puga tornar a mentir sobre aquest tema».

Per la seua banda Lorena Milvaques ha demanat al PP «que no es preocupe per mi, ja que sóc major d’edat. La diferència entre aquest govern i el del PP és que mentre que en el Partit Popular hi havia una gran dictadura on ningú discutia al cap totpoderós ací tenim un diàleg constant i absolut que ens porta a prendre decisions de manera consensuada».

La vicealcaldessa ha recordat que aquest govern no té «res a amagar i som transparents des del minut un de la legislatura» i afegia que «aquest govern ha fet un important estalvi en els càrrecs de confiança. Hem reduït les assignacions als grups i l’única pujada que hem tingut ha estat atribuïble al PP perquè a diferència d’ells, nosaltres sí que els hem donat dedicacions, un assessor i un secretari de grup perquè puguen realitzar la seua tasca fiscalitzadora, cosa que ells no van fer amb nosaltres durant la passada legislatura perquè necessitaven aquests diners per al seu personal, els seus endollats i les seues festes».

Finalment, Milvaques ha llançat un missatge al PP: «Si tan preocupats estan pels costos del personal de confiança, potser podrien renunciar als seus sous que utilitzen per comentar banalitats. No seguirem en apuesta dinàmica que pretén amagar les vergonyes del PP, que es dediquen a treballar i que no parlen d’obvietats i banalitats. Aquest govern té prou coses sobre la taula, molts problemes que afecten a la nostra ciutadania a resoldre, com per a dedicar-se a contestar les bestieses del grup del PP».

El PP diu que el govern no respon

Per al PP, no obstant, eixa compareixença de Milvaques i Prieto no respon a la seua denúncia. «No han respost a la qüestió principal: Com han sigut contractat els endollats als qui s’ha referit el PP, en IPG, serveis municipals i contractes públiques».

Finalment «i perquè no hi haja dubte», el PP torna a repetir, que del llistat que disposa d’endollats, no contempla als assessors de Govern de Gandia i Grups Municipals.

Et Pot Interessar