12 C
Gandia
Dissabte, 2 març, 2024

“El Port de Forges” visitat per prop de 2.000 persones

• Humor, enginy i actualitat a través de 200 vinyetes que fan un recorregut de l’obra de l’humorista gràfic Antonio Fraguas, Forges, per a conéixer i descobrir a un dels mestres de l’humor i fer-nos reflexionar amb un somriure sobre temes que continuen marcant el dia a dia de la gent.

• Organitzada per l’Autoritat Portuària de València, en col·laboració amb Institut Quevedo de les Arts de l’Humor de la Universitat d’Alcalá de Henares i el departament de Cultura de l’Ajuntament de Gandia, encara es pot visitar fins al diumenge pròxim a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura.

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat de Juan García, representant de l’Institut Quevedo de les Arts de l’Humor, ha fet un balanç de l’exposició «El port de Forges», que es pot visitar fins al diumenge a la sala d’exposicions de la Casa de la Marquesa, organitzada per l’Autoritat Portuària de València, en col·laboració amb Institut Quevedo de les Arts de l’Humor de la Universitat d’Alcalá de Henares i el departament de Cultura de l’Ajuntament de Gandia.

La primera exposició després de la tercera onada de la pandèmia ha estat considerada un èxit, tant pel contingut i la qualitat, com per l’assistència, més de 1.800 persones en menys d’un mes, xifra que se superarà amb tota probabilitat, arribant a les 2.000 visites, si tenim en compte que encara està oberta tot el cap de setmana.

«En un moment difícil per a la cultura, la ciutadania ha sabut valorar el nivell artístic de Forges i de la proposta de l’Autoritat Portuària de València a l’hora d’elegir una exposició d’aquest nivell per a Gandia, per això vull agrair a l’APV, a l’Instituto Quevedo de las Artes del Humor, a la família de Forges i a totes les persones que hi han treballat. Per a Gandia ha sigut un orgull que una mostra, que també té un contingut reivindicatiu i social a través de l’humor, haja estat present en la sala més important de la ciutat», ha destacat el regidor de Cultura.

González també ha destacat l’assistència de col·legis com el Calderón del Grau amb visites guiades, línia en la qual estan treballant des del departament de Cultura. «La mostra ha servit perquè les generacions futures valoren el que signifiquen les arts de l’humor, l’art gràfic i crític».
Per la seua banda, García ha recordat la importància per a l’institut i la família que la mostra estiga en Gandia, pels vincles familiars amb la ciutat i la platja. «Mostra també l’esperit ‘forjiano’ que durant més de 50 anys va desenvolupar al llarg de la seua trajectòria en moltíssims mitjans; el material es pot veure en la mostra i en el diari El País fins a finals de mes. Abordant temes clau per a ell: el medi ambient, la igualtat i temes socials en general, el seu gran referent vinculat a la cultura i l’humor. Tot i el moment, cal apostar per la cultura segura i per això anime que la gent aprofite els dies que queden per a visitar l’exposició».

Articles relacionats