23 C
Gandia
Dijous, 18 agost, 2022

El Porrat de Beniopa creix en espais, activitats i actuacions musicals

· El primer Porrat de l’any tindrà lloc els dies 10, 11 i 12 de gener

La presidenta de la Junta de Districte de Beniopa, Amparo Victoria, acompanyada per Jose Manuel Prieto, regidor de Política Festiva i Escena Urbana; i de l’Animador Sociocultural de l’Ajuntament, Joanjo Reig, han presentat aquest matí la programació de la festivitat de Sant Antoni a Beniopa 2020, que tindrà lloc del 10 al 12 gener, i que inclou activitats per a tots els públics, entre les quals destaquen el tradicional Porrat, el Mercat d’Artesania i Circ i la Revetlla de Sant Antoni.

Amparo Victoria va voler repassar la història de la celebració i va recordar que la festa va deixar de celebrar-se en els anys 70 del passat segle i que posteriorment va ser recuperada fa 30 anys per la Junta de Districte. Des de llavors han estat molts els col·lectius i associacions de tota classe que s’han sumat a la celebració i que any a any col·laboren perquè siga una realitat.

“La festa de Sant Antoni no seria el que és hui, sense la implicació i la participació de les associacions de Beniopa. Elles van ser les primeres que van creure en el Porrat, muntant els seus llocs a la I Mostra d’Associacions. I és que les entitats de Beniopa sempre han estat l’alma mater d’aquest Porrat” va afirmar la presidenta de la Junta de Districte qui ha finalitzat la seua intervenció agraint la al departament d’Escena Urbana i Política Festiva que dirigeix ​​Jose Manuel Prieto, i convidant a tota la ciutadania al fet que acudisca a Beniopa a gaudir de totes les activitats programades.

Per la seua banda, Juanjo Reig ha explicat que en la present edició, hi haurà cinc punts neuràlgics: “Porraters” i mercaders tradicionals al carrer Llarguer; Fira d’atraccions al carrer Meravelles; XIV Mostra d’Associacions de Beniopa al barranc; Mercat de productes i artesans valencians davant el Centre Social; i Mercat temàtic valencià en els carrers Mestre Michavila, del Mig i la plaça Major.

La nit de l’11 de gener serà el torn per al “sopar de germanor” i una festa remember Pravatta en el nou centre cívic.

Reig va destacar com a principal novetat d’aquest any el programa “Barranc de Rock”. Una sèrie d’actuacions musicals que pretenen amenitzar i generar bon ambient durant les festes. Així, el divendres serà el torn per a l’actuació del grup La Seu 2.0; mentre que dissabte i diumenge, s’esperen les actuacions de Dj. Barroca i el grup “Sense Comentaris”. En tots dos casos, les actuacions tindran lloc al migdia.

A més, durant les hores centrals del dia es veurà reforçada l’animació de carrer i dissabte la Rondalla Agredolç actuarà abans de la crema de la foguera i ja diumenge serà el torn per a la benedicció dels animals, l’exhibició de cavalls, la matinal motera i el km vertical.

Finalment, Jose Manuel Prieto va destacar que el Porrat de Beniopa serà la primera de les festes que incloguen dins el paraigua de la marca Festes de Gandia. “A partir d’ara, el departament d’Escena Urbana i política festiva entrarà a col·laborar en les festivitats dels barris” “Pretenem que les festivitats tradicionals i patrimonials de la ciutat tinguen una marca emblema que les puga fer més atractives encara per a la seua promoció fora de la ciutat amb nous continguts musicals”.

Sobre el cartell

Juanjo Reig ha explicat que aquest any s’ha comptat per realitzar el cartell amb el dissenyador gràfic de Beniopa, Edgar Morant qui ha plasmat en un disseny nou els diferents aspectes que caracteritzen les festes del porrat de Beniopa.

Articles relacionats