17.2 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

El Ple del Consell aprova la licitació per a la construcció del Complex Sanitari Roís de Corella

• D’aquesta manera s’obrirà de forma imminent el procés d’adjudicació de les obres que podrien iniciar-se partir del mes de juliol.
• En el terreny de l’antic hospital es construirà el Complex Sociosanitari, que inclourà un centre de salut integrat i un centre de salut pública. En total, està previst que l’actuació destine 6.000 m² en la part sanitària i 4.000 m² per a col·lectius relacionats amb la Salut com Parkinson, Alzheimer o sords, entre altres, a més d’una gran plaça per a ús del veïnat i espais habilitats per a conferències i necessitats de les associacions de la barriada. També un aparcament per a 180 vehicles.
• A més, s’hi contempla un centre de dia per a malalts crònics i una reserva d’espai per a un futur hospital de crònics.

 El ple del Consell ha aprovat aquest matí la licitació del Complex Sanitari Roís de Corella, el pressupost inicial del qual serà de 18’3 milions d’euros. D’aquesta manera s’obrirà de forma imminent el procés d’adjudicació de les obres que podrien iniciar-se a partir del mes de juliol.

El vicealcalde de Gandia, Josep Alandete i la regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil, han mostrat la seua satisfacció i han agraït al Govern el Botànic el seu compromís amb la ciutat de Gandia.

“El desembre passat van finalitzar els treballs de demolició de l’antic hospital Francesc de Borja, en el terreny on es construirà el Complex Sanitari Roís de Corella, que inclourà un centre de salut integrat i un centre de salut pública. En total, està previst que l’actuació destine 6.000 m² en la part sanitària i 4.000 m² per a col·lectius relacionats amb la Salut com Parkinson, Alzheimer o sords, entre altres, a més d’una gran plaça per a ús del veïnat i espais habilitats per a conferències i necessitats de les associacions de la barriada. També un aparcament per a 180 vehicles”, ha recordat Gil.

Un altre dels compromisos, inclosos a l’acord de Govern, també s’ha acomplit en part, “ja que el futur complex acollirà el centre de dia per a malalts crònics. No obstant això, hi haurà una reserva d’espai en previsió de poder instal·lar-hi en un futur, esperem que pròxim, l’hospital de crònics”. Alandete ha assegurat que aquesta és una demostració més que el govern de Gandia i del Botànic no paren de treballar “en polítiques que reduïsquen les desigualtats i la Sanitat és una d’elles”.

Articles relacionats