20.2 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

El Pla Edificant porta bones notícies per l’alumnat de Xeraco

– Xeraco signa l’acta de replanteig que certifica l’inici de les obres del nou col·legi, gràcies al Pla Edificant de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport

L’ajuntament de Xeraco ha signat l’acta de replanteig que determina l’inici del termini d’execució per a la construcció del nou col·legi. La firma ha tingut lloc al mateix espai on s’alçarà el nou centre educatiu que posarà fi a més de 20 anys de reivindicacions. 

“Sens dubte es tracta d’un dia molt especial per a Xeraco” afirmava el seu alcalde, Avelino Mascarell. “Estem més a prop de complir el nostre objectiu i compromís amb la comunitat educativa”. Si tot segueix el curs i es compleixen els terminis previstos, en menys de dos anys serà una realitat el nou centre educatiu, afegia el primer edil.

Tal com indiquen els tècnics, aquest tràmit suposa que comença a descomptar el termini d’execució de 20 mesos per a la realització dels treballs. És així com l’empresa adjudicatària del contracte d’obra instal·larà immediatament les casetes de material i traslladaran les eines necessàries per a començar els treballs d’obra del nou centre educatiu.

Amb aquesta nova construcció, Infantil i Primària quedaran unificats en una mateixa parcel·la al costat de l’institut i l’escoleta. Els tècnics municipals, juntament amb l’equip de govern, i la comunitat educativa han treballat colze a colze per desenvolupar el projecte i atendre les necessitats dels i les nostres alumnes.

Avelino Mascarell destacava que “amb aquesta firma es posa fi a una reivindicació històrica de la comunitat educativa, de l’AMPA, dels pares i mares, i de les diferents formacions polítiques. L’actual situació provocava molts inconvenients a les famílies que tenien els fills en els diferents centres. És així com, amb el nou col·legi, millorarà l’accessibilitat dels nostres fills i filles”.

A la signatura de l’acta han assistit l’alcalde, Avelino Mascarell; el representant de la contracta, Consuelo Samper i el representant de la Direcció Facultativa de les Obres, José Alfredo Ortega.

Articles relacionats