13.9 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

Últims dies de l’exposició de Pep Aparisi, Rafa Gomar i Conxa Peiró sobre el paratge de l’Auir

El fotògraf Pep Aparisi, l’escriptor Rafa Gomar i l’artista plàstica Conxa Peiró s’han unit en un projecte comú en el qual presenten una visió particular i multidisciplinar d’un dels paratges naturals més destacats de Gandia, la platja de l’Auir. L’exposició pot visitar-se fins el pròxim 5 de gener  a la sala Coll Alas de Gandia.

Des de tres perspectives artístiques diferents, els autors han embastat una mirada convergent sobre un mateix paisatge, la platja de l’Auir, al qual volen homenatjar i al temps reivindicar com a espai natural únic. A través de suggeriments estètics i emotius, els artistes volen cridar l’atenció sobre la importància i transcendència de preservar la natura com a condició imprescindible per garantir-nos la qualitat de vida del futur.

A través dels textos Rafa Gomar ha volgut introduir personatges emmarcats en la nostra història col·lectiva que serveixen d’enllaç entre el passat i el present. Personatges com a ara Peirona March, germana d’Ausiàs March, amb personatge ficticis o que formen part de creences llegendes o rondalles de la cultura popular.

Pep Aparisí, pel seu costat, ha buscat plasmar en les fotografies aquests indrets que resulten banals perquè els gaudim cada dia, però que, al mateix temps, són únics, transcendentals i imprescindibles per a la nostra quotidianitat.

Per últim Conxa Peiró, a través de les caixes-llibres recull els materials que, abans que netejaren les platges s’hi podien trobar de manera natural, i mescla els elements que conformen aquest paisatge per acomplir el repte de deixar-los plasmats en un llenç o en altres recreacions estètiques.

 

Articles relacionats