EL PALAU DUCAL ACULL DISSABTE LA REPRESENTACIÓ DEL DRAMA SACRO-LÍRIC ATRIBUÏT A FRANCESC DE BORJA

El 1998 fou recuperada, amb la reconstrucció completa del text, música i posada en escena, realitzada pel catedràtic de música D. José María Vives Ramiro, amb la col•laboració de la Junta Major de Germandats de Setmana Santa de Gandia, sent interpretada, des d’aquesta data, per l’Orfeó Borja de la nostra ciutat.
El drama narra els episodis de la mort i resurrecció de Crist, a través de càntics, acompanyats de música d’època medieval. Tradicionalment, es representava en dues jornades, Divendres Sant i Diumenge de Resurrecció però, des de l’any 2012, aquesta representació s’ha traslladat al Dissabte de Glòria, en un únic acte, que començarà a les sis de la vesprada, des de la porta de la Col•legiata, fins arribar a l’església del Palau Ducal, on tindran lloc els moments més solemnes de l’obra. Cal destacar que enguany s’han realitzat diverses modificacions en la representació, per tal d’intentar una millor visualització per part del públic assistent.
El regidor de Cultura, Joan Muñoz, ha destacat aquests canvis que “milloraran el seguiment de la representació, perquè és intenció de l’Ajuntament de Gandia potenciar la Visitatio Sepulchri com un esdeveniment singular dins de la Setmana Santa de la nostra ciutat”.

Et Pot Interessar