13.9 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

EL PACTE DEL BOTÀNIC SOBREVIU A L’ABSTENCIÓ DEL PSOE EN LA INVESTIDURA DE RAJOY

Així ho han explicat responsables dels tres partits després d’una reunió d’aproximadament quatre hores de la qual ha eixit un document final que serà pròximament presentat, a falta d’acabar de redactar els punts.

Les tres formacions han mostrat la seua satisfacció pel treball fet i han destacat la fortalesa d’un pacte que ara s’amplia amb noves mesures en matèria de joventut, emprenedoria o justícia, entre d’altres aspectes.

Ha assenyalat que es mantenen els cinc eixos inicials, tot i que “reforçats amb moltes mesures importants per a la ciutadania”, i ha remarcat que el Consell es comprometrà en el desenvolupament d’estes accions esta legislatura. “El pacte no només està viu, sinó que hui està més reforçat que mai, té molt bona salut”, ha incidit.

Peris ha insistit, en tot cas, que “és més probable que moltes d’estes propostes ixen amb un govern que no amb un govern en funcions”. Probablement, ha dit, amb un govern de canvi la influència haguera estat “més fàcil”, però les reivindicacions es mantindran “amb la mateixa força i energia”.

Ha explicat que en esta ampliació s’incidix especialment en qüestions relacionades amb el model econòmic i productiu, però també en àrees com joventut, justícia o iniciatives per a ajudar emprenedors. La comissió de seguiment seguirà vigilant el compliment d’un pacte “viu” que ara incorpora reivindicacions davant de les que seran “molt exigents i contundents”. A més del finançament, inclou referències a “lleis concretes que competencialment depenen de l’Estat” i sobre les quals la Generalitat necessita el seu suport per a desenvolupar-les.

Des de Podem, Àngela Ballester ha assenyalat que de la mateixa manera que van subscriure el pacte pensant en els valencians hui han volgut revalidar esta “responsabilitat” i no van a deixar “ni per activa ni per passiva esta comunitat en mans novament del PP”.

Ha assegurat que la relació amb els socialistes és “cordial” però ha posat de manifest la contradicció que, segons la seua opinió, suposa que el PSOE opte per l’abstenció davant de la investidura de Rajoy quan firma al mateix temps estes mesures, davant de les que esperen que els pressupostos de la Generalitat siguen “el més fidels possibles” a l’esperit d’este document.

Articles relacionats