20 C
Gandia
Dimarts, 7 desembre, 2021

EL NOU OCEANOGRÀFIC REOBRI AMB VOCACIÓ DE SER UN POL D’ATRACCIÓ DE TURISME

Així ho ha assenyalat este dijous la presidenta d’Avanqua -empresa responsable de la gestió de l’Oceanogràfic-, Celia Calabuig, durant la inauguració oficial del recinte, a la qual han assistit també el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el director general del recinte, Juan José de Torres, a més de l’ambaixador del Canadà, Jon Allen.

Tots ells han recorregut les instal·lacions del recinte, des dels aquaris temperats a la zona de l’àrtic, passant per la figura de beluga feta en vareta que presidix l’entrada o el nou hàbitat per a tortugues gegants d’Aldabra, una de les quals ha estat soltada per la comitiva.

Alhora, a la zona que simula l’àrtic es pot veure una projecció a la cúpula d’una aurora boreal, acompanyada amb el so que emeten les belugues en els tancs interiors quan reben el menjar a mans dels cuidadors.

Alhora, el recinte té nova imatge i senyals, així com amb 50 pantalles digitals que mitjançant vídeos augmentaran la informació del parc. Estes novetats formen part de les obres que Avanqua ha executat i que en les últimes setmanes s’han compatibilitzat en part amb les instal·lacions obertes al públic, després de tancar per primera vegada les seues portes durant un mes. En este primer any de gestió Avanqua té previst invertir 9 milions d’euros a l’aquari.

El president de la Generalitat ha destacat que “el renaixement de l’Oceanogràfic és part del renaixement de la Comunitat Valenciana” i ha assegurat que des del Consell donaran suport a este projecte que té a veure amb la investigació, la divulgació i el turisme, “tres peces fonamentals per al renaixement de la Comunitat”.

Així, ha mostrat la seua alegria per participar en este “temps nou” que significa este projecte en la recuperació de la imatge de la regió, per ainvitar després als valencians que visiten l’aquari si no ho han fet ja o repetisquen, si és el cas, per a vore les seues novetats, en un “viatge especial” a l'”element essencial: la naturalesa”.

En este sentit, ha recalcat l’activitat de conservació i investigació que es realitzarà a través de la Fundació Oceanogràfic, que es posarà en marxa “aviat”, i ha incidit que tractaran també se sorprendre als visitants amb “inversions que se’n van a portar a terme de manera continuada durant els pròxims anys”.

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles