24 C
Gandia
Diumenge, 26 juny, 2022

El MuVIM homenatjarà a Berlanga en el 100 aniversari del seu naixement

• El MuVIM prepara una exposició que, en el centenari del naixement del cineasta Luis García Berlanga, valorarà l’obra d’este insigne valencià
• Glòria Tello: “La mostra servirà per a aprofundir en el coneixement i reconeixement de Luis García Berlanga, un home que va saber retratar amb agudesa l’esperit popular i la nostra memòria sentimental”

El MuVIM treballa ja en el disseny de la seua programació expositiva per al 2021 i no podia faltar en ella, i en un lloc destacat, un merescut homenatge a Luis García Berlanga (1921–2010). Gran renovador del cinema espanyol de la postguerra, director de pel·lícules com a «Bienvenido Mr. Marshall», «La escopeta nacional», «Calabuch» o «La vaquilla», entre molts altres títols, i guardonat pels més importants festivals internacionals de cinema.

Per a la diputada Glòria Tello, “el MuVIM contribuirà al reconeixement de la trajectòria vital d’este valencià universal, sense el qual no podríem entendre el nostre cinema ni bona part de la nostra memòria sentimental”.

El 12 de juny de 2021 es compliran cent anys del seu naixement a València i el MuVIM, fidel al seu compromís social i a la difusió —amb perspectiva crítica— de la cultura valenciana i universal, no podia deixar passar l’oportunitat de reconéixer l’extensa trajectòria d’este insigne cineasta, posseïdor del Premi Príncep d’Astúries de les Arts i membre de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Ferran, entre altres nombrosos guardons.

Com va assenyalar el Consell Valencià de Cultura en instar a la proclamació de l’any 2021 com a Any García Berlanga, fer-ho és “Una bona manera de recordar la seua vital aportació a l’art cinematogràfic espanyol i d’aproximar-nos a mig segle de la nostra història, la que va de 1950 al 2010”. I una vegada aconseguida la declaració corresponent, el MuVIM se suma a ella mitjançant l’aportació d’un projecte expositiu que es treballava des de l’any 2019.

Coincidint amb l’efemèride, el MuVIM presentarà una exposició amb la qual poder acostar-se a l’extensa obra del cineasta. Segons comenta el seu director, Rafael Company, “gràcies a la inestimable col·laboració de la seua família, ens acostarem al Lluís García Berlanga més íntim i menys conegut”.

Articles relacionats