15.4 C
Gandia
Dissabte, 10 desembre, 2022

El Museu de Santa Clara de Gandia reobri amb aforament controlat

– L’entrada serà gratuïta fins que finalitze  la crisi sanitària. De dimarts a diumenge, de 10 a 14 hores, i de dimarts a divendres de 15 a 19 hores.

– El regidor de Cultura, Nahuel González, ha destacat que l’espai “és símbol del nostre patrimoni, d’una bellesa que durant molts anys ha estat guardada per les monges clarisses i que és visita obligatòria per aquells qui vulguen conéixer el patrimoni i nivell artístic que hi ha a la nostra ciutat”.

El Museu de Santa Clara de Gandia obri de nou les seues portes amb l’entrada gratuïta mentre dure la crisi sanitària provocada per la COVID-19. L’accés es farà controlant l’aforament individualment o per unitats familiars, per la qual cosa es preveu que en algun moment els visitants hagen d’esperar un moment fora. Serà obligatori dur màscara protectora. L’horari d’apertura serà de dimarts a diumenge de 10 a 14 hores i de dimarts a divendres de 15 a 19 hores.

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, celebra la re-apertura del Museu, “un espai gestionat conjuntament amb l’arquebisbat i que és símbol del nostre patrimoni, d’una bellesa que durant molts anys ha estat guardada per les monges clarisses i que és visita obligatòria per aquells que vulguen conéixer el patrimoni i nivell artístic que hi ha a la nostra ciutat. L’entrada serà gratuïta sempre amb totes les mesures de seguretat pertinents”.

Durant els dos mesos en els quals ha tingut lloc el confinament, el Museu de Santa Clara no ha deixat d’estar obert a través de la seua pàgina web http://www.museusantaclaragandia.com/visita-virtual/ oferint als visitants la possibilitat de veure la col·lecció a través de l’exposició virtual, tal com ha senyalat el director del museu, Joan Aliaga.

Açò ha permés que s’hi mantinguera la seua activitat i que el nombre de públic s’haja multiplicat a dades que tenia abans de la pandèmia. Aquest recorregut virtual, que es pot veure tant des de qualsevol aparell digital tant ordinador, tauleta tàctil o fins i tot el mòbil, permet veure en 3D les obres penjades a les sales d’exposició de l’Antic Hospital de Gandia tal com si estiguérem passejant per dins del mateix museu i des de qualsevol punt del món. Es tracta d’una tecnologia semblant a l’emprada per renomenats museus internacionals que treballen en el projecte Google Arts & Culture. D’aquesta manera, el museu ha continuat present per als visitants que, des de la comoditat de casa, han pogut gaudir de la magnífica col·lecció d’obres d’art de les monges clarisses, sense que la contingència de la quarantena mundial, haja privat de visitar els museus, fins i tot, quan ha estat impossible.

Articles relacionats