20.5 C
Gandia
Dimarts, 4 octubre, 2022

El Museu Cassoleria de Potries rebrà el “Reconeixement de la Cultura 2021”

– La Diputació de València atorga el “Reconeixement de la Cultura 2021” al Museu Cassoleria d’Angel Dominguez de Potries

L’ETNO Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València prèvia valoració de la trajectòria i la llavor de difusió i promoció del patrimoni etnològic durant l’any 2021 ha atorgat al Museu Cassoleria d’Àngel Domínguez de Potries el premi RECONEIXEMENT DE LA CULTURA 2021 de conservació i divulgació del patrimoni etnològic local.

Per concedir el reconeixement, el Museu Valencià d’Etnologia ha valorat la posada en marxa d’una planificació estratègica cultural de gestió del  patrimoni local, en la que la cultura es presenta com factor molt important en l’activació social i econòmica i com un element bàsic per evitar el despoblament. Aquesta planificació (integrada en el procés municipal d’Agenda 21) ha comptat amb la participació dels veïns i veïnes. Dins d’aquest marc han sorgit projectes en l’àmbit de la divulgació del patrimoni etnològic material i immaterial com “Potries Patrimoni Viu” que es desenvolupa mitjançant l’activitat del museu i d’altres accions que es duen a terme des del mateix ajuntament.

Per a lliurar el reconeixement, la Diputació de València i l’Ajuntament de Potries han organitzat un acte que tindrà lloc dissabte 13 de novembre, a les 18.00 h, a la plaça de l’Ajuntament de Potries. L’acte comptarà amb l’actuació del grup de danses de Torís i la participació del diputat de Cultura, Xavier Rius, i el director de l’ETNO, Francesc Tamarit.

Articles relacionats