17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

EL MONESTIR DE LA VALLDIGNA OBRI LES PORTES AL JAZZ AMB AUTÒCTONE

 

 

– Dissabte a les 19:00 h actuarà al cenobi valldignenc el grup autòctone, encapçalat pel trompetista Pere Zaragoza.

Amb aquest concert comença la programació dedicada al jazz al Monestir de la Valldigna de la mà del trompetista Pere Zaragoza i el seu grup AutòctoneAutòctone és un mestissatge entre la cultura valenciana, a través de la llengua, i el jazz o la música afroamericana.

autoctone

És per això que el nom del projecte barreja les dues llengües: Autòc en valencià i Tone en anglés, per simbolitzar aquest mestissatge. La música és totalment original, escrita i arranjada per Pepe Zaragoza i les lletres i els textos són d’autors valencians. Es produeix també una barreja i/o mestissatge entre la recitació de poemes i la música, el que fa d’Autòctone un espectacle singular. Pere Zaragoza Pertany a una nova generació de músics que ja han començat a despuntar en l’actual escena del jazz.

Així ho estima, per exemple, el prestigiós periodista José Miguel López (Discòpolis, de Ràdio 3), que va definir el músic com “un dels millors compositors de jazz de menys de 30 anys”. Començà a estudiar trompeta als nou anys al Conservatori Municipal d’Altea i, després, l’especialitat de jazz al Conservatori Superior de València amb Ramon Cardo, Voro García, Toni Belenguer i Albert Sanz, entre d’altres. Va completar la seua formació al Kugg Jazz Institute de Graz (Àustria), amb el trompetista nord-americà Jim Rotondi.

Un concert d’alta qualitat interpretativa amb una música jazzística que beu de la música i la poesia valenciana, que de ben segur farà les delícies del públic.

Articles relacionats