13.4 C
Gandia
Dissabte, 26 novembre, 2022

El MAGa torna a obrir les portes al públic el dissabte

– El Museu Arqueològic de Gandia torna a obrir les seues portes a les visites, de forma gratuïta. L’horari serà lleugerament diferent de l’habitual, i estarà obert de dimarts a dissabte de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h, així com el diumenge de 10 h a 14 h.

– Alícia Izquierdo: “Hi comptarà amb totes les mesures higièniques i sanitàries perquè s’hi puga visitar la col·lecció en les millors condicions i amb tota la seguretat, amb un recorregut remarcat, un aforament limitat, material d’esterilització per a tota la gent que els visite i un intens programa de neteja i desinfecció diària”.

– Telèfon per a consultes: 96 295 95 40 (en horari d’obertura del museu). Correu electrònic per a consultes: difusiomaga@gandia.org

La regidora delegada Patrimoni Artístic, Històric i Cultural, Alícia Izquierdo, ha anunciat que aquest dissabte, 16 de maig, el Museu Arqueològic de Gandia tornarà a obrir les seues portes a les visites. L’horari serà lleugerament diferent de l’habitual, i estarà obert de dimarts a dissabte de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h, així com el diumenge de 10 h a 14 h. Les visites seran gratuïtes.

“Després de quasi dos mesos, amb l’entrada de Gandia i el seu àmbit hospitalari dins la Fase 1 de desconfinament, la col·lecció permanent del MAGa ens espera per a conéixer de primera mà la història de les primeres societats humanes que van habitar el nostre territori. S’hi pot conéixer els primers útils de pedra tallats per Neandertals a casa nostra. Les nostres peces de la cova de Bolomor, l’assentament humà més antic a terres valencianes, conduiran el visitant a través dels primers indicis arqueològics de l’evolució humana a la nostra comarca. Perquè un poble que coneix el seu passat, és un poble que respectarà i cuidarà els testimonis de la seua història”.

Així, s’hi pot seguir l’empremta de les primeres manifestacions artístiques aparegudes a la comarca, fa més de 20.000 anys. A la seua exposició hi ha vàries de les plaquetes pintades i gravades de la cova del Parpalló, on es va trobar una de les col·leccions d’art moble més grans de tot el món.

L’adopció de l’agricultura, la domesticació d’alguns animals i, per tant, la creació d’assentaments més estables i duradors, va marcar un punt i a part en la història universal, però també en la de la nostra comarca. Al museu ens mostren nombroses ceràmiques, abillaments personals, destrals, molins i tants i tants altres objectes que serveixen de testimoni mut d’aquest període, gràcies a jaciments com les coves de les Malladetes, Meravelles, del Llop o de la Recambra o els poblats localitzats al barranc de Beniteixir o a l’alqueria de Sant Andreu.

“El museu comptarà amb totes les mesures higièniques i sanitàries perquè s’hi puga visitar la col·lecció en les millors condicions i amb tota la seguretat, amb un recorregut remarcat, un aforament limitat, material d’esterilització per a tota la gent que ens visite i un intens programa de neteja i desinfecció diaris”, ha assegurat Izquierdo.

Articles relacionats