19.7 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

El MAGa col·labora amb nous projectes arqueològics a la Serra Falconera

La setmana passada, el director general de Medi Natural de l’àrea de Gestió Responsable del Territori, Daniel Muñoz, i l’arqueòleg municipal i director del Museu Arqueològic de Gandia, Joan Negre, van visitar diversos projectes arqueològics que la Universitat de València té, actualment, engegats a la Serra Falconera en col·laboració amb el MAGa.

D’una banda, l’equip d’Alfredo Cortell, Oreto Garcia, Lluís Molina i Joan Bernabeu, amb la coparticipació de University of Cambridge, ha iniciat un projecte d’excavació en una de les coves que s’hi localitzen per a estudiar les primeres empremtes del Neolític a la comarca, objectiu que els conduirà a la intervenció en altres cavitats entorn de Marxuquera.
De l’altra, la investigadora Ana Cantó, qui està finalitzant la seua tesi doctoral, amb el professor Valentín Villaverde, sobre l’art parietal de la Cova de Les Meravelles, ha aconseguit ampliar notablement el catàleg de figuracions zoomorfes provinents d’aquesta cavitat.

“Com sabeu, des del MAGa sempre donarem suport a les iniciatives científiques destinades a un millor coneixement de la nostra història i el nostre territori”, ha destacat Daniel Muñoz

Articles relacionats