30.2 C
Gandia
Dilluns, 8 agost, 2022

El Jutjat torna a donar la raó a l’Ajuntament de Xeresa

– L’Ajuntament de Xeresa guanya judici contra una constructora que reclamava més d’un milió d’Euros

– Xeresa torna a tindre la raó amb una reclamació judicial de l’època de la bombolla immobiliària

Aquest conflicte judicial ve des de l’etapa de l’anterior govern del PP quan es va aprovar el PAI de la Muntanyeta dels Colomets. L’aprovació va tindre una forta oposició del BLOC.

La urbanitzadora, posteriorment, va entrar en fallida i les obres es van quedar per acabar. A més, presumiblement gran part de les instal·lacions realitzades ja estiguen inutilitzables, fins i tot destrossades per actes vandàlics.

La mercantil reclamava l’Ajuntament de Xeresa 1.040.650,11 € que correspon a la primera certificació de les obres. Es tracta d’una empresa donada d’alta expressament per a aquest PAI. Sense experiència en obra civil ni infraestructura, una pràctica habitual en aquella època.

L’Ajuntament de Xeresa considera que no s’havia d’abonar aquesta certificació donat l’estat de les obres. Aquest cas ja havia sigut inadmés en judici anteriorment . I ara també l’ha inadmés el TSJCV (Tribunal Superior de Justícia de la CV): Quedant la possibilitat d’un últim recurs amb molt poques possibilitats de prosperar.

Des de l’Ajuntament s’ha assenyalat “volem advertir a possibles interessats, per evitar-los enganys, que les parcel·les urbanitzables de la Muntanyeta no són hui en dia edificables. Aquest fet també el corrobora ls sentència. S’estan estudiant, per part de l’Ajuntament, canvis en l’edificabilitat. L’Ajuntament ha previst una partida al pressupost municipal de 15.000 € per fer l’estudi de l’estat de les obres i iniciar un procés per acabar-les definitivament”.

Articles relacionats