EL JUTGE CITA ALTRES 19 PERSONES INVESTIGADES PER BLANQUEIG DE DINERS AL PP DE VALÈNCIA

L’instructor manté la condició d’investigats dels edils que han declarat este dimecres en la causa, que suma ja 80 imputats per presumpte trepijoc de contractes en diferents administracions públiques de la Comunitat, 56 d’ells per blanqueig, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. El jutjat ha fixat un nou calendari de declaracions que inclou els dies 16, 17, 18, 19, 23 i 24 de febrer.

Este dimecres han comparegut davant de l’instructor nou dels deu investigats citats: Maria Àngels Ramon-Llin, regidor del grup municipal del PP a l’Ajuntament de València, els exregidors Silvestre Senent i Ana María Albert, i altres sis assessors del mateix grup, investigats per un presumpte delicte de blanqueig de capitals. Tots ells mantenen la condició d’imputats. Només un d’ells s’ha acollit al seu dret a no declarar.

«Sol dir-los a les persones grans, a les persones amb discapacitat i a tots els col·lectius amb els quals he treballat durant tot este temps que entenc que sol per veure’m ací puguen veure’m d’una altra manera», ha dit, tot i que ha afirmat tindre «la consciència molt tranquil·la». Preguntada per si de cas van donar diners, ha apel·lat al secret de sumari mentre que sobre l’exalcaldessa Rita Barberá ha manifestat no tindre res a dir.

A la pregunta que li diria als ciutadans, ha contestat que «cal confiar en la justícia». «He declarat al jutge el que havia de declarar i el jutge els dirà als ciutadans el que hi ha», ha afegit. L’edil s’ha mostrat «molt satisfeta de declarar davant del jutge» i ha al·ludit al secret del sumari.

Fins ara ja han prestat declaració davant de davant del jutge els 24 investigats que han estat detinguts, altres 20 imputats i cinc testimonis. El nou calendari inclou les declaracions per al 16 de febrer de tres assessors; per al 17 de quatre assessors l’edil Maria Jesús Puchalt i els exregidors Vicente Aleixandre i Francisco Lledó; per al 18 dels exregidors Juan Vicente Jurado i Mayrén Beneyto i set assessors i per al 19 els exedils Emilio del Toro i Ramón Isidro Sanchis.

La investigació se centra en Imelsa, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la capital, Ciegsa i la Fundació Jaume II El Just, per presumptament fer adjudicacions fraudulentes a canvi de comissions il·legals. S’investiguen contractes des de l’any 2003.

A més, han estat arrestats 12 empresaris, com a suposats subornadors, dos arquitectes i un extreballador de l’Ajuntament de València (personal de confiança del grup popular).

Et Pot Interessar