20.9 C
Gandia
Dijous, 18 agost, 2022

El “II Memorial Emilio Peris Mascarell” es jugarà a Bellreguard, Xeraco i Piles

Ahir dijous es va presentar la segona edició del Memorial Emilio Peris Mascarell al saló de plenaris de l’Ajuntament de Bellreguard. L’acte va estar presidit pel mateix alcalde de la localitat, Alexandre Ruiz; amb la participació del responsable del trinquet municipal, Emi Peris; el president de l’associació Alma de Acero, Rafael Bolta junt amb Francisco José Sifre, membre de la seua executiva, així com dels trinqueters de Piles i Xeraco, José María Puig i Ramón Ramos.

Entre el nombrós públic assistent van estar els familiars d’Emilio Peris, part dels jugadors que disputaran les partides organitzades i gran quantitat d’amics de la família.

El torn de parlaments va estar inaugurat per l’alcalde de Bellreguard. Ruiz va destacar la importància de la celebració del memorial. “Per a un poble amant de la pilota i del raspall, tindre un memorial en honor a una figura com la d’Emilio Peris és importantíssim. Ell va ser una pedra angular per a la pilota moderna”, va assegurar el primer edil. “Tindre aquest homenatge conjuntat amb la tendresa de la finalitat del memorial, la recaptació del qual va destinada a Alma de Acero, per a nosaltres és un autèntic orgull”,
va afegir.

Emi Peris, com a fill de l’homenatjat, va voler agrair la presència de tots els assistents i explicar l’objectiu de les partides organitzades. “Fa dos anys vam viure una època molt dura quan va faltar mon pare i ens vam veure en la tessitura de decidir què fer per a retre homenatge a una persona que havia treballat tant per la pilota. No volíem que es vinculara el nom del nostre pare en cap negoci, per això, sempre hem posat la condició que per a fer un memorial amb el seu nom, ha d’haver-hi un vessant solidari”, va
explicar Peris.

I aquest vessant benèfic és el que tornarà a ser protagonista enguany. Dins de la programació preparada i que va ser presentada per Emi Peris, s’ha organitzat el trofeu amb el format de dues semifinals i la gran final, que començarà demà dissabte al trinquet “El Zurdo” de Bellreguard. Per altra banda, també han volgut unir-se a la causa
els trinquets de Xeraco i Piles, que celebraran sendes partides solidàries els pròxims dilluns 23 i divendres 27, respectivament. A més, el dissabte 28, vespra de la final del trofeu, el trinquet de Bellreguard també acollirà una altra partida benèfica.

La recaptació de les esmentades partides anirà destinada a l’associació Alma de Acero, dedicada a la dotació i millora d’instal·lacions com centres de salut, hospitals o centres d’atenció a xiquets i xiquetes que pateixen malalties greus, per a fer menys difícils etapes complicades que els més menuts han de passar.

Amb els diners recaptats en la primera edició del Memorial Emilio Peris, celebrada en desembre de 2018, s’ha millorat l’àrea de pediatria del centre de salut de Bellreguard.
Amb la recaptació de l’edició anit presentada es faran millores als centres de Xeraco i Piles. Els representants de Alma de Acero van voler donar les gràcies a tots els que formen el món de la pilota valenciana i fan possible dur a terme projectes de tanta importància.

Per a aquells que no puguen assistir a les partides, s’ha habilitat una fila zero per a poder fer donacions a l’associació. El compte bancari és el següent:
Caixa Ontinyent ES3020456035573000041115

Articles relacionats