9 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

El Grup Popular presenta una moció per al condicionament del llit del Riu Serpis per la CHJ

El Partit Popular de Gandia exigeix contundència al Govern de Diana Morant enfront de la passivitat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Martí; “El Partit Popular ofereix al Govern de Diana Morant en el pròxim Ple del dia 17 d’octubre, la possibilitat que tots els partits que conformen la Corporació , puguen unir-se aprovant aquesta moció, perquè tots junts puguem fer més força enfront de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que és qui ha d’actuar en la conca del *rio Serpis, en els barrancs i séquies, per a evitar problemes de desbordament en cas de pluges intenses ”.

Arran dels últims episodis d’inundacions ocorreguts a la Comunitat Valenciana, en concret en la zona de la Vega Baixa (Oriola) i en la Vall d’ALbaida (Ontinyent), que tristament van provocar pèrdues humanes així com quantiosos danys materials, i que afortunadament a la comarca de la Safor i concretament en el terme de Gandia no van tindre l’impacte que desgraciadament sí que va haver-hi en ciutats com Oriola, Almoradí o a Ontinyent.

És per això que des del Grup Municipal Popular hem presentat una moció resolutiva per al pròxim ple ordinari en la qual sol·licitem el condicionament del llit del Riu Serpis al seu pas pel terme municipal de Gandia, igual que el condicionament de barrancs i séquies que estan sota la competència del CHJ per a evitar el parapet de canyes o la brutícia en els barrancs que puga ocasionar un problema important si els episodis de pluges fortes o intenses es focalitzen a la comarca de la Safor.

Si han d’exigir actuacions, que ho facen. I si contínua la inacció de la CHJ, que siga l’Ajuntament qui duga a terme aquestes actuacions que a posteriori finançarà la Confederació. No es pot ni deu permetre l’estat en el qual es troba el llit del Serpis des del pont de Plaza Mayor/Carrefour fins a quasi la seua desembocadura on hi ha un mar de canyes.

Marti; “Està molt bé que el Sr. Picornell es queixe en xarxes socials sobre la passivitat de la CHJ però així no aconseguirà res. Deuria el govern de Diana Morant oblidar que els qui manen en la Confederació Hidrogràfica són del seu mateix signe polític i anar a reclamar actuacions immediates en la nostra conca del Serpis, barrancs i séquies.”

Al Partit Popular de Gandia ens tindrà al seu costat per a alçar la veu davant la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Que siguen valents i no submisos com ho han sigut fins ara.

 

Articles relacionats