El Grup Muntanya Valldigna restaura la senda del Toro

El Grup Muntanya Valldigna porta a terme tasques de manteniment de la senda homologada PR@-CV 50 “Del Toro”, fruit del conveni signat amb l’ajuntament de Simat per al mantinent de les sendes de seu terme municipal,  amb la finalitat de promoure i donar a conèixer els valors paisatgístics, monumentals i històrics del municipi.

La senda del Toro es una ruta on la principal és circular amb eixida i arribada de la mateixa població de Simat de la Valldigna, comença en el mateix centre de la població amb un recorregut aproximat d’onze Km., i un desnivell acumulat d’uns 1.050 metres. El temps que s’estima per a realitzar-lo és d’unes 4 hores per a un senderista normal, la dificultat de la ruta està cataloga com alta, degut al fort desnivell que cal superar, des de la mateixa població fins que s’arrib al Pla del Toro. S’han inclòs una sèrie de variants i derivacions que fan més atractives el recorregut. Algunes derivacions condueixen a llocs com es la Creueta de Toro, el Mirador d’on es pot gaudir d»impressionats vistes paisatgistes de la Valldigna, també s’ha inclòs una altra variant molt demanda per la gent, que arriba fins al Pla de Corrals.

Tot este conjunt senderista fan que la senda PR@-CV 50 siga una de les rutes mes transitades de la Valldigna, així com més atractiva i muntanyenca ja que la majoria del seu recorregut va per senders de muntanya, també conmpta amb atractius històrics, com el Pouet del Tio Pascualo, cova de Patricio, la Creueta, sima del Toro i el conjunt dels forns de calç que hi ha al barranc de les Cases. L’ajuntament de Simat de la Valldigna, va restaurar un dels forns de calç amb la col·laboració del GMValldigna.

 Des de l’ajuntament de Simat de la Valldigna i el Grup Muntanya Valldigna, estan convençuts que aquesta ruta homologada per la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de Comunitat Valenciana, ajudaran a aconseguir que molts excursionistes i turistes pugen visitar els paratges del terme d’aquesta localitat de la Valldigna, amb la garantia que donen les sendes homologades, com altra  alternativa turística i paisatgístic.

Et Pot Interessar