EL GRAU ES MANTÉ FIDEL A SANT ANTONI

El Grau de Gandia es manté fidel a la tradició de Sant Antoni, i complint amb el calendari de tradicions aquest cap de setmana celebra la festivitat amb 2 dies de festa, el 23 i 24 de gener, organitzats per la Falla Sant Nicolau-Mosquit, amb la col•laboració de les associacions del districte del Grau, Venècia i Rafalcaid i amb el patrocini de l’Ajuntament de Gandia. Aquest divendres han presentat als mitjans de comunicació el programa d’actes.

 

La festa arrancarà el dissabte 23 de vesprada. Es farà cercavila dels dolçainers i tabaleters del Grau pels carrers del districte i després es repartirà bunyols i mistela. A partir de les 20.30h es farà la cremà de la foguera a la Plaça d’Orient i en acabar hi haurà sopar i ball a la seu del Jubilats.Una missa en honor a Sant Antoni, a l’Església de Sant Nicolau, serà el primer acte del diumenge dia 24. Després es farà l’entrada de carreters i la tradicional benedicció d’animals. A les 12.00h s’inaugurarà el porrat de Sant Antoni al Grau.

Aquest porrat és diferent i peculiar, com ha assegurat el president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Angel Picornell:“De lafesta del Grau destacaria que el seu Porrat és molt especial. Quan parlem de porrats ens ve a la ment un mercat medieval o paradetes de productes tradicionals però el porrat del Grau és diferent i té una particularitat. La particularitat és que el porrat el formen les paradetes de les diferents associacions del Grau. Al nostre districte hi ha al voltant de 30 associacions i col•lectius i en aquesta ocasió muntaran paradeta i participaran del porrat més de 15. Vendran un poc de tot menjar, beguda, manualitats, llibres o figuretes. Per a totes les associacions el porrat suposa, a més d’un dia de festa i trobada amb tot el veïnat, l’oportunitat d’aconseguir diners per poder desenvolupar les seues activitats al llarg de tot l’any”.

A més de ser un porrat amb particularitats, la festa de Sant Antoni del Grau presenta enguany una novetat, que ha detallat José Santiago, de la Germandat del Sant Davallament: “solíem fer una exhibició hípica en les festes de Sant Antoni però per compromisos personals l’hípica enguany no pot participar. Així hem convocat un concurs caní. Serà el diumenge dia 24, a les 12.00h del migdia. En aquest primer concurs caní poden participar tot tipus de gossos, siguen de raça o no. El que volem es que s’anime molta gent a vindre. El concurs està obert a tothom i se poden apuntar fins a 30 minuts abans del concurs. En acabar hi haurà premis i donarem unes copes de recordatori”.

Les festa es complementarà amb una zona de jocs infantils que es posarà a la Plaça de la Marina.

Et Pot Interessar