El Govern proposa a la periodista Rosa María Mateo com administradora provisional de RTVE

El Consell de Ministres ha decidit aquest divendres 20 de juliol proposar la periodista Rosa María Mateo com a administradora provisional única de la Corporació RTVE, segons ha anunciat la portaveu de l’Executiu, Isabel Celaá.

«El Govern segueix compromès amb el desbloqueig d’RTVE. Per açò, després de decaure l’elecció parlamentària d’un nou Consell d’Administració per a la Corporació pública, el Consell de Ministres, seguint els passos establits en el reial decret llei de 22 de juny, ha decidit proposar Rosa Maria Mateo com a administradora provisional única de RTVE», ha afirmat Celaá.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, Isabel Celaá ha posat l’accent que Rosa María Mateo és coneguda per «tots» i ha posat en valor que «té una llarga trajectòria en la Casa des de la seua incorporació als Servicis Informatius l’any 1966».

«Ella solia presentar tant el Telenotícies com ‘Informe Setmanal’ en els anys de la Transició», ha recordat Celaá, per a després afegir que Rosa María Mateo «és, sens dubte, una figura de reconegut prestigi i a més és un referent en el món periodístic, dins i fora de TVE».

Segons ha recalcat la portaveu del Govern, aquesta proposta es correspon amb el pas successiu que marcava el reial decret llei. «A partir d’ara, el Govern espera que els grups parlamentaris, en exercici de la seua responsabilitat, troben el consens que permeta que RTVE isca del bloqueig i recupere la seua independència i normalitat», ha subratllat.

En aquest sentit, Isabel Celaá ha puntualitzat que la figura d’administradora provisional única tindrà «una validesa temporal condicionada a l’elecció dels òrgans de direcció de la Corporació d’RTVE, conformement a la Llei de 21 de setembre de 2017».

«Aquesta Llei té uns terminis i els correspon als grups parlamentaris, en l’exercici de la seua responsabilitat i compromís, complir-los per a efectivament dur a terme la tasca que ha sigut l’objectiu singular d’aquest Govern, com és retornar la independència i el pluralisme a la Corporació», ha recalcat.

Preguntada sobre si el Govern té totes les garanties que la seua proposta tirarà avant i què passaria si el Congrés no ho avala, la portaveu de l’Executiu ha resolt que «no contempla una falta d’aval per a Rosa María Mateo».

«No podem ni concebre-ho perquè creiem que és una reconoguda professional i a més va a comptar amb tot el consens de les forces parlamentàries que van avalar el reial decret llei de juliol» (Podem, PNB, PDeCAT, ERC, Compromís, UPN, Nova Canàries i CC), ha postil·lat.

Et Pot Interessar