16.2 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

El govern de Potries proposarà la retirada del Pla General d’Ordenació Urbana per a repensar els sols industrials

– Assumpta Domínguez: “Responem així a aquelles formacions polítiques que ens estan atacant per fer un ús partidista del projecte de la CV-60”

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, que dirigeix el socialista Arcadi España, ha tret a exposició pública aquesta setmana el projecte de la prolongació de la CV-60 que afectaria l’horta històrica dels termes municipals de huit pobles de la comarca: Palma de Gandia, Potries, la Font d’En Carròs, Beniflà, Beniarjó, Almoines, Rafelcofer i Bellreguard.

La publicació del projecte ha provocat les reaccions de distints agents socials i partits polítics. Entre altres, el PSPV-PSOE de la Safor ha demanat a Compromís que retire la seua negativa al projecte de la Conselleria per a la CV-60 en un comunicat en què apunten que “l’interés general de la carretera transcendeix l’interés particular” i que l’impacte ambiental i paisatgístic d’aquesta actuació “és menor al d’ampliacions de terrenys industrials o residencials”.

Potries, que va ser el primer poble a pronunciar-se respecte al projecte, ha respost allargant la mà per a oferir diàleg. El govern de Potries ha anunciat que retirarà el Pla General Estructural d’Ordenació Urbana per a repensar els sols industrials. L’alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, ha comunicat que “portarà la propera sessió plenària, perquè totes les formacions polítiques s’hi pronuncien, la retirada del Pla”.

Potries fa 18 anys que està treballant en un Pla d’ordenació urbana que, després de distints processos de participació pública i directa, havia acordat marcar un ús industrial del sol en l’enclavament pròxim a la CV60. “Responem així a aquelles formacions polítiques que ens estan atacant per fer un ús partidista del projecte de la CV-60”, ha sentenciat l’alcaldessa, “perquè ací no n’hi ha cap conflicte d’interessos; hi ha l’interés general de protegir el nostre entorn i salvar el futur dels nostres fills i les nostres filles”.

Domínguez ha conclòs referint-se que “si el PSPV ens demana responsabilitat, que no dubten que així actuarem. L’Ajuntament de Potries presentarà al·legacions contra el projecte de prolongació de la CV-60 perquè es paralitze, com el govern gal·lés suspendrà tots els futurs plans de construcció de carreteres per l’emergència climàtica. I, efectivament, la millor protecció de l’horta és votar a favor de la taronja valenciana a Europa, com ha fet Compromís, i no en contra com han fet el PSOE i el PP”.

Articles relacionats