15 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

EL GOVERN DE GANDIA MANTÉ QUE CAP DELS INFORMES IMPEDIA ADJUDICAR EL CENTRE ESPORTIU ROÍS DE CORELLA

Després de conéixer l’obertura de diligències per part de la Fiscalia per tal d’estudiar el procés d’adjudicació del Centre Esportiu de Roís de Corella, des del govern municipal s’ha volgut deixar constància de la plena disposició per col•laborar amb la Justícia i aportar tota la documentació necessària i que consta en l’expedient.

 

Referent a això, es recorda que l’expedient d’aquesta adjudicació ha estat estudiat minuciosament abans i posteriorment a l’adjudicació sense que cap dels informes tècnics qüestionen cap dels punts de l’adjudicació. A més, l’expedient en qüestió ha estat a disposició de tots els grups municipals, que l’han pogut consultar en reiterades ocasions.

Des del govern s’ha volgut posar èmfasi en l’actitud transparent que han mostrat respecte a aquesta adjudicació des del primer minut. Així, han estat diverses les compareixences dels responsables del consistori on s’ha facilitat tota la informació referent a l’expedient. S’han mostrat els certificats presentats per l’empresa que consten en l’expedient. Entre aquests documents es troben tots els que va presentar l’empresa per demostrar que estava al corrent de totes les seues obligacions.

A més, es recorda que ni l’empresa adjudicatària ni l’administrador responsable, apareixien en el moment de tramitar-se l’adjudicació en el Registre Estatal d’empreses i particulars impossibilitades per concórrer en concursos públics, tal i com demostren els informes tècnics realitzats, a posteriori, pels departaments de Serveis Jurídics i Contractació de l’Ajuntament de Gandia. Uns informes que compten amb el suport de sengles certificacions de la Junta Consultiva de Contractació del Ministeri d’Hisenda i la Junta Superior de Contractació Administrativa de la Conselleria d’Economia de la Generalitat Valenciana.

Tot i això, des del Govern municipal recorden que, conscients de la contradicció documental existent arran d’accedir a una sentència aportada pels assessors de C’s, es va decidir realitzar una consulta al Ministeri d’Hisenda per tal que siga aquest organisme superior qui indique al consistori com procedir respecte a l’adjudicació.

Articles relacionats