15 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

EL GOVERN DE GANDIA ENCARREGA UN INFORME SOBRE L’ACCÉS DEL PÚBLIC A LES JUNTES DE GOVERN

El govern de Gandia ha encarregat un informe jurídic sobre l’oportunitat de convertir les sessions de la junta de govern en públiques, arran de la petició del Grup Municipal Popular en este sentit. El PP ha lamentat que entre els assumptes debatuts en la junta celebrada este divendres no es trobara la proposta que va formular amb caràcter previ, a l’última reunió de la Junta de Portaveus.

La proposta incidia en la possibilitat de celebrar les Juntes de Portaveus a portes obertes, amb la concurrència com a públic de la ciutadana i mitjans de comunicació com “un sa exercici de transparència en la qual volen els populars avançar”.

Referent a la mateixa, ni s’ha inclòs en la reunió de la Junta de Portaveus d’avui, ni tampoc s’ha remès resposta alguna per escrit, a la sol·licitud fa un mes registrada, afirma el PP.

 

Per al portaveu del PP, Víctor Soler, “açò demostra les formes, actituds i voluntats d’un govern que margina sistemàticament a l’oposició i que no té voluntat de ser transparents”.

Els populars tornaran a insistir en la necessitat de fer partícips a la societat de les importants decisions que s’adopten en les Juntes de Portaveus, a aquest efecte d’acostar la política a la ciutadania.

Per la seua part, Jose Manuel Prieto, portaveu del govern de Gandia, ha respost que “nosaltres ja vam dir que no ens tancàvem a la proposta del Partit Popular perquè aquest govern predica la transparència i l’aplica però evidentment, nosaltres necessitem un informe jurídic que ja ha sigut sol•licitat per a veure la validesa d’obrir les Juntes de Portaveus amb totes les garanties d’acord amb els preceptes legals, ja que hi ha empleats públics que donen fe de tot el que passa en les sessions. El que hem fet és demanar informació per a veure com es pot articular aquesta petició però el PP ha de tenir clar que ni marca els temps ni marca la transparència perquè mai la van aplicar en tot el temps que van estar governant”.

Articles relacionats