EL FUTUR DE LA POLÍTIA ES COU A LA BALCONADA DE L’AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

En declaracions als mitjans de comunicació, Mónica Oltra, qui ja es va reunir amb Sánchez el passat 3 de febrer a Madrid, ha assenyalat que han buscat “l’espai de tranquil·litat i serenitat que necessita ara mateix la situació dels quals han de conformar el futur Govern d’Espanya”. Segons la seua opinió, “necessiten serenitat, tranquil·litat i llum i això a València, i més en Falles, ho vam aportar”.

Així, ha destacat que han dialogat i Oltra ha tornat a reivindicar un “pacte a la valenciana”, amb “una experiència de Govern” que ha aconseguit que en huit mesos “ja hàgem millorat la vida de la gent que viu en al Comunitat”.

Inquirida sobre si mediarà entre Pedro Sánchez i el líder de Podem, Pablo Iglesias, la coportaveu de Compromís ha respost que tots són ja “majors” i, per tant, “sabem el paper que juguem cadascun”. S’ha mostrat “segura” que Sánchez i Iglesias “van a poder parlar perfectament, sobretot quan es donen els passos de serenitat i tranquil·litat”.

Per tant, amb la reunió d’este divendres “el que hem fet és afavorir este clima i ho anem a seguir fent”, ha ressaltat Oltra, qui s’ha mostrat “optimista” i amb “la sensació que les coses estan millorant”.

Segons la seua opinió, la conversa d’este divendres demostra que València és una ciutat “oberta, de diàleg i trobada” i això és el que li agradaria que es reflectira quan es parla de la Comunitat Valenciana. En este sentit, ha posat com a exemple els pactes ‘a la valenciana’ tant en la Generalitat com l’Ajuntament són “positius” i que “ajuden a millorar la vida dels valencians”.

Preguntat per si de cas durant la trobada s’ha abordat la qüestió del deute històric de la Comunitat, el també secretari general dels socialistes valencians ha negat este extrem i ha puntualitzat que tant Sánchez com Oltra “saben perfectament” qual és el problema dels valencians.

Respecte a les reticències del líder de Ciutadans, Albert Rivera, de condonar el deute històric, Puig ha admès que existixen “problemes de caixa” però ha insistit que, després de la seua trobada amb Rivera, “hi ha qüestions que han de vore teòricament en què tots estan d’acord i és la igualtat entre espanyols”.

“Jo el que li he traslladat tant a Pedro com a Mónica i Baldoví és que tots devem fer un esforç perquè això acabe prompte i acabe bé. Estic segur que acaba bé i sóc optimista”, ha tancat.

Et Pot Interessar