10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

El foc s’acosta amb perill a la Llacuna en Vilallonga

– S’ordena el desallotjament de la Llacuna per l’incendi originat a la Vall d’Ebo

– L’incendi de la Vall d’Ebo es pot veure des de la Safor

– Ha cremat ja 6.500 hectàrees i afecta una superfície de 30 quilòmetres

Perimetre de lincendi de la Vall dEbo
Perimetre de l’incendi de la Vall d’Ebo

L’incendi que es va originar a la Vall d’Ebo i que ha aconseguit arribar als termes municipals de la Vall de Gallinera i Vall d’Alcalà, ronda els voltants del Comtat i la Safor.

Fonts del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant consultades expliquen que no poden establir la direcció del foc, ja que estan a costa de les condicions del vent, les quals determinaran l’evolució de l’incendi i confirmen que encara no està perímetrat ni estabilitzat.

El foc que es va declarar el divendres a les 21.40 hores en la Partida Frigalet de la Vall d’Ebo, causat per la caiguda d’un llamp. Prompte es van desplegar nombrosos mitjans aeris i terrestres que continuen lluitant contra el foc.

En el moment de realitzar aquesta notícia hi han més de 6.500 hectàrees cremades en un perímetre de 30 quilòmetres.

S’han desplegat un total de 174 efectius sobre el terreny, 28 vehicles del Consorci Provincial i 18 de bombers forestals. També hi ha dues dotacions d’ACIF Alcoi, així com 9 mitjans aeris entre avionetes, hidroavions i helicòpters. Gran part del Parc de la Muntanya està desplegat en aquest incendi.

Foc tecnic amb terrenys de cultiu
Foc tècnic amb terrenys de cultiu

S’està intentant contindre alguns fronts emprant foc tècnic amb terrenys de cultiu i amb ajuda de medis aeris.

Medi aeri treballant a lextincio de lincendi de l Vall dEbo
Medi aeri treballant a l’extinció de l’incendi de l Vall d’Ebo

Les flames han obligat a desallotjar habitatges a Castell de Castells o Alcalà de la Jovada, Benialí o Benirrama, entre les poblacions més pròximes al Comtat, per a un miler de desallotjaments, i des de fa unes hores s’ha desallotjat la Llacuna al terme municipal de Vilallonga.

Imatge de lincendi des de Pego
Imatge de l’incendi des de Pego

El fum i el foc és molt visible des de nombroses poblacions de la comarca de la Safor, i això ha fet que la preocupació siga màxima i que les xarxes socials s’inunden amb fotografies i vídeos sobre aquesta gran catàstrofe ambiental. El Consorci de Bombers d’Alacant fa el seguiment d’aquest incendi en les seues xarxes socials.

Articles relacionats