El festival Cortoons es consolida amb un augment d’espectadors i obres presentades

El Festival Internacional de Curtmetratges d’animació Cortoons ha posat este diumenge 29 d’abril el punt i final a l’edició d’enguany amb el lliurament de premis en el Teatre Serrano de Gandia als millors curtmetratges en les diferents categories.

Els curtmetratges premiats han estat els següents:
• Premi al millor curtmetratge internacional de menys de 4 minuts, “The Kiss”, de l’italià Adriano Candiago. 
• Premi al millor curtmetratge internacional de 4 a 20 minutos, “Black Holes”, dels nord-americans Kewin Van der Meiren i David i Laurent Nicolas. 
• Premi per al millor curtmetratge espanyol, per a “Viacruxis”, d’Ignasi López Fábregas. 
• Premi al millor curt realitzat per escoles per a “GP-to”, per als francesos Maxime Gental, ZoéPelegrín-Bomel, Edwin Leeds, Pulkita Mathur, Jonathan Valette i Catherne Lardé. 
• Premi al millor curtmetratge valencià, “Impromptu”, de Maria Lorenzo Hernández.
• Premi de l’Ajuntament de Gandia al millor curtmetratge europeu, “Enough”, d’Anna Mantzaris.
• Premi especial Cortoons Festival, “The Box” de Dusan Kastelic.

L’edició d’enguany ha sigut de rècord tant pel nombre d’assistents a les diferents projeccions i activitats complementàries que s’han realitzat, com pel nombre de curts rebuts. “Estem molt contents, el festival està totalment consolidat. Es van rebre 1.335 curtmetratges, de 82 països de tot el món, dels quals finalment van entrar a concurs 75. A més, la ciutadania es va sumant a Cortoons, que era un desconegut quan va arribar a Gandia, però que veiem cada vegada atrau a més públic tant del món audiovisual i estudiants, com a públic en general. Estem davant un Festival molt complet pioner en tota Espanya, i nosaltres estem molt contents d’acollir-ho, i li desitgem llarga vida a Cortoons”, afirma Diana Morant, alcaldessa de Gandia.
El jurat destaca enguany l’alt nivell dels treballs presentats, Formaven el jurat Òscar Gual Boronat, doctor en història i expert en còmics; Raúl González-Monaj, professor de Comunicació Audiovisual i Belles Arts de la Universitat Politècnica de València; Stefano Argentero, autor i director independent, i José Luis Moreno Maica, director adjunt d’audiovisuals i cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura.

El director del Festival, Alessandro D’Urso  ha agraït la labor de tots els voluntaris, especialment dels alumnes del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, per tot el treball que han realitzat durant els quatre dies que ha durat el Festival.
Des de l’organització es fa una primera valoració molt positiva del festival, com apunta Joan Muñoz, regidor de Cultura de Gandia: “veiem que Cortoons es va afermant, sabíem que costaria una mica que la gent s’acostumara al fet que tenim un Festival d’aquesta categoria a Gandia i hem vist que comença a respondre. Ha sigut realment emocionant poder veure projeccions com “Loving Vincent” o “Animal Crackers” en la nostra ciutat”.

Et Pot Interessar