14.8 C
Gandia
Dilluns, 29 novembre, 2021

El dispositiu especial de seguretat de la Fira i Festes compta en 350 efectius

 • Nacho Arnau: “La preocupació d’aquest govern és protegir les persones i garantir sempre la seua seguretat, tant per als nostres ciutadans com per als milers de persones que ens visiten durant aquests dies”
 • El regidor de Seguretat i Trànsit, Nacho Arnau, ha presentat aquest matí al costat de l’Intendent de la Policia Local, Salvador Morant, el dispositiu que s’ha preparat per part dels diferents cossos de seguretat per a la Fira i Festes de Gandia.

  Arnau ha explicat que ahir a la vesprada es va celebrar a l’Ajuntament una reunió de coordinació en què van participar representants dels diferents cossos de seguretat de l’estat (Policia Nacional, Policia Autonòmica, Guàrdia Civil) així com responsables dels diversos departaments del consistori implicats.

  L’objectiu principal d’aquesta reunió era conéixer l’organització de tots els espais que conformen la fira i també els recursos personals disponibles de cada estament policial per als dies festius, per fer una posada en comú, i conéixer el protocol que se seguirà entre les forces actuants a la ciutat, per tal de millorar la coordinació i l’eficiència de les actuacions.

  “La preocupació d’aquest govern és protegir les persones i garantir sempre la seua seguretat, tant per als nostres ciutadans com per a les persones que ens visiten durant aquests dies i el que volem és tindre totes les garanties de seguretat possible” va afirmar Arnau.

  Per la seua banda, Salvador Morant ha explicat les afeccions al trànsit rodat. Pel que fa al tancament del trànsit, aquest afectarà el Centre Històric que, com ja se sap, és la zona on s’instal·len totes les activitats. Es tracta del passeig de les Germanies (en el tram comprés entre la passarel·la del Serpis i el teatre Serrano), la zona de l’Ajuntament, així com places de l’Escola Pia, Sant Josep i Prado. Per tant, el tall del trànsit començarà aquest dijous, a les 20 hores, per poder facilitar el muntatge dels mercats que s’instal·len durant la Fira i Festes. Els veïns de la zona centre podran accedir ales seues cotxeres en horari de 1.30 del matí a 10.00 hores durant els dies de la Fira i Festes. En cas d’alguna incidència que requerisca un trasllat urgent, l’Intendent ha sol·licitat que s’avise al 112 per activar el protocol establit que permeta l’evacuació d’una manera ràpida i segura utilitzant els quatre recorreguts d’emergència establits.

  Pel que fa a les zones d’estacionament, el cap de la Policia Local ha recordat que la ciutadania disposarà dels quatre pàrquings privats de la ciutat i de 13 zones d’estacionament públic que arriben pràcticament a les 10.000 places. Pel que fa a les zones de càrrega i descàrrega, Morant ha afirmat que es mantenen totes les zones establides en el perímetre del Centre Històric i que els agents vigilaran que només estacionen en aquestes zones els vehicles de transport de mercaderies per tal d’agilitzar la feina.

  Durant la Fira, haurà una cobertura de 218 efectius de la Policia local (repartits en torns de matí, tarda i nit), voluntaris de Protecció Civil, voluntaris de Creu Roja i operaris en Trànsit i Mobilitat per controlar els accessos, així com el tancament i obertura de carrers.

  Pel que fa a la Policia Nacional, durant aquests quatre dies es generarà un reforç en tots els serveis que se centra en els punts on hi haurà grans aglomeracions com el recinte firal o on es desenvolupen espectacles, especialment durant la nit. Els agents aniran tant uniformats com de paisà, a més del Grup Operatiu de Resposta (GOR). Una unitat específicament preparada per a reaccionar de forma ràpida en cas que es produïra algun incident. A més, la Policia Nacional serà l’encarregada de controlar el compliment de la legalitat per part de les empreses de seguretat privada i hi haurà una unitat de la policia judicial que s’encarregarà del control específic de la zona del recinte firal.

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles