26.6 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

El Departament de Salut de Gandia recorda la importància de no tirar tapa boques al carrer

 

• L’hospital compta amb 10 papereres acompanyades d’un cartell que consciència sobre la importància de rebutjar aquests productes adequadament

• Des de 2019 i dins del programa Safor Salut, el departament treballa en la reducció de la petjada de carboni en els tèxtils d’ús hospitalari

El departament de salut de Gandia insisteix en la importància de no tirar les màscares de protecció al carrer ni fora dels contenidors adequats i recorda que a l’hospital hi ha distribuïdes papereres de cartó senyalitzades amb la finalitat de depositar allí aquestes proteccions que s’usen diàriament.

Amb això, s’insta a treballadors i usuaris a rebutjar en aquests contenidors les màscares que usen diàriament. En principi, s’utilitza solament per a màscares perquè a l’hospital no es pot accedir amb guants de l’exterior.

De moment, la campanya està calant en la consciència dels usuaris de l’hospital perquè les papereres estan sempre pràcticament plenes. En total són 10 amb una capacitat de 100 litres cadascuna i estan acompanyades d’un cartell on es recorda la importància de depositar aquests productes en un lloc adequat per a evitar contagis.

Aquesta iniciativa va lligada, a més, al projecte de reducció de la petjada de carboni en els tèxtils d’ús hospitalari en el qual participa l’hospital Francesc de Borja des de 2019 dins de les activitats de Safor Salut al costat de les empreses Aupa Hogar i Betelgeux, Fisabio i el campus de la Universitat Politècnica de València (UPV) de Gandia.

El principal objectiu d’aquesta iniciativa és el de donar solució a l’ús dels anomenats “teixits no teixits”, és a dir, aquell material sanitari d’un sol ús, com ara les màscares.

En aquest sentit, ja s’han realitzat proves de reutilització d’aquest material per a la seua revaloració com grança de polipropilé amb mostres subministrades per l’hospital Francesc de Borja; s’han realitzat diferents processos de desinfecció i conversió en grança, i s’ha validat la capacitat del mateix per a ser reutilitzat en processos de conformat de plàstic.

Articles relacionats