15.6 C
Gandia
Dissabte, 20 abril, 2024

El Departament de Salut de Gandia organitza la primera jornada d’investigació infermera

 

• Ha reunit a més de 80 professionals amb l’objectiu de fer valdre els seus estudis i explicar les principals ferramentes per a iniciar-se

• L’acte ha comptat amb una taula d’experiències en la qual professionals de diversos àmbits han explicat els seus estudis científics

El Departament de Salut de Gandia ha organitzat la seua primera jornada d’investigació infermera, que ha reunit hui a més de 80 professionals de diferents àmbits en la sala d’actes de l’Hospital Universitari Francesc de Borja.

El principal objectiu és fer valdre la tasca investigadora de les professionals d’infermeria del departament i donar a conéixer els seus estudis i projectes; explicar quines són les principals ferramentes per a iniciar-se en la labor investigadora, i compartir experiències sobre aquest tema.

Tot això es complementa amb tres tallers pràctics sobre recerca bibliogràfica, lectura crítica i les consignes bàsiques per a escriure una comunicació científica, a càrrec del grup infermer d’investigació en salut.

Este grup d’infermeria, encarregat de l’organització de la jornada, està format per: Juan Escrivá, Clara Sastre, Ana OcañaJulia Martí, Àngela Soler, Olga España, Elisa Llorens i Lucía Díaz.

La jornada ha començat amb la inauguració per part del gerent del Departament de Salut de Gandia, Pedro Rollán; la directora d’infermeria d’Atenció Primària, Cristina Altur, i la subdirectora d’infermeria de l’Hospital de Gandia, Ana Palau, els qui han agraït el treball investigador dels professionals d’infermeria del Departament i els han animat a continuar.

A continuació, Ana Ocaña i Julia Martí, del grup infermer d’investigació d’infermeria del Departament, han explicat com va sorgir la iniciativa, el principal objectiu de la qual és coordinar el treball investigador a nivell departamental i compartir experiències per a continuar avançant i millorant en este àmbit.

La ponència inaugural ha sigut a càrrec del Dr. Juan Escrivá García, infermer del centre de salut de Gandia-Corea, qui s’ha centrat en la introducció a la suficiència i independència en investigació infermera, explicant el procés que ha de seguir un professional per a presentar un estudi científic.

Des de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), Francisco Oltra, ha detallat les oportunitats de finançament de projectes a través de la fundació.

Després dels tallers, ha tingut lloc l’intercanvi d’experiències, en el qual professionals d’infermeria del Departament han explicat com han dut a terme les seues investigacions i han contestat als dubtes sobre aquest tema per part de les seues companyes.

Articles relacionats