14 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

El conseller Vicent Marzà ha visitat les obres de construcció del CEIP Les Foies de Gandia

Marzà: “Tenim prevista una inversió de 82,1 milions d’euros a la Safor per a construir i millorar 44 centres educatius”

  • El conseller Vicent Marzà ha visitat les obres del nou CEIP Les Foies de Gandia i del nou aulari del CRA Mondúver a Palmera

  • La inversió de la Conselleria a Gandia de més de 33 milions d’euros permetrà modernitzar 13 centres educatius i construir el primer CIPFP de la Safor

     

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat la Safor per a conéixer de primera mà el progrés de les obres de construcció del CEIP Les Foies de Gandia i de l’aulari del CRA Mondúver-Safor a Palmera. Aquestes dues noves infraestructures educatives tenen una inversió de prop de 8,1 milions d’euros per part de la Conselleria d’Educació i la previsió és que estiguen finalitzades durant 2022.

Han acompanyat a la visita de les obres del CEIP Les Foies l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el director general d’Infraestructures Educatives de la Conselleria, Víctor Garcia, i representants de la comunitat educativa del centre.

En aquest context, el conseller Vicent Marzà ha destacat que “tenim prevista una inversió de 82,1 milions d’euros a la Safor per a construir i millorar 44 centres educatius de 18 pobles de la comarca, un objectiu prioritari per a la Conselleria en la dignificació de l’educació pública a la Safor”, i ha afegit: “A més, a la més que necessària millora de les infraestructures educatives s’afig que estem generant treball, pel fet que el conjunt de les actuacions fan que es puguen generar uns 2.000 llocs de treball directes i indirectes en el sector de la construcció”.

En la construcció del CEIP Les Foies de Gandia la Conselleria inverteix 4,2 milions d’euros, i en la visita el conseller ha volgut agrair “el gran treball de la comunitat educativa del centre, mestres i professorat, que han estat lluitant per aules dignes i una educació de qualitat per a l’alumnat del centre. No podem oblidar que l’escola es va crear per antics governs sense que estigueren ni els plànols fets, i en conseqüència l’alumnat ha estat en un centre d’aules prefabricades durant massa temps. Cada vegada està més a prop que abandonen els barracons, perquè la construcció ja és una realitat amb el treball conjunt que estem realitzant junt amb l’Ajuntament de Gandia”.

En aquesta línia, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant ha explicat que la construcció d’aquest col·legi “ha estat anhelada per la seua comunitat educativa i molt reivindicada fins que es va incloure en el pla Edificant. Després d’estar en aules prefabricades tants anys (més d’una dècada) molt prompte, per fi, l’alumnat podrà anar a classe en un edifici que reuneix les millors condicions, en unes instal·lacions modernes i dignes”.

Aquesta actuació podrà veure’s complida després d’anys d’oblit de successius governs autonòmics del PP a la Generalitat. Estem contents perquè ací, a Gandia i la Comunitat, hi ha un govern local i un govern autonòmic que posa entre les seues prioritats l’educació pública i el benestar dels menuts”, ha subratllat Morant.

L’obra va començar a mitjan març i la previsió és que estiga acabada la primavera de 2022. Suposa la construcció sobre una parcel·la municipal de 7.240 m2 d’una escola amb 3 aules d’Infantil i 6 de Primària, amb capacitat per a 450 alumnes, menjador per a 300 alumnes en dos torns, cuina, gimnàs i 2.400 m² de patis, pistes esportives, jardins i hort escolar.

La inversió global d’Educació a la capital de la Safor supera els 33 milions d’euros i permetrà modernitzar 13 centres educatius, així com construir el primer centre integrat públic de Formació Professional (CIPFP) de la Safor.

Tota aquesta inversió es canalitza a través del pla Edificant, en què actualment la Conselleria ja ha assignat 22,1 milions per a les 13 actuacions, entre les quals destaca, a més del nou CEIP Les Foies, les rehabilitacions i ampliacions dels IES Ausiàs March (8,5 milions d’euros), María Enriquez (1,5 milions), Tirant lo Blanc (2 milions) i Veles e Vents (1,3 milions).

Onze milions d’euros per a alçar el primer centre integrat d’FP de la Safor

En el nou CIPFP La Safor, que Educació de la Generalitat ha projectat per a Gandia, s’invertiran aproximadament 11 milions d’euros en la seua construcció. A hores d’ara, des de la Conselleria i l’Ajuntament s’està treballant en la determinació dels terrenys on es construirà el centre per tal de començar la tramitació de la delegació d’obres del pla Edificant. La previsió és que tot el procés administratiu culmine a finals d’enguany per tal que l’Ajuntament inicie al llarg del pròxim any el procés de licitació de la redacció del projecte de construcció del nou centre i les assistències tècniques necessàries amb l’objectiu d’adjudicar les obres de construcció i que aquestes s’inicien a finals de 2022 o principis de 2023.

Aquest CIPFP naix per a donar resposta a les demandes del sector serveis de la comarca, i per aquest motiu oferirà un catàleg de 13 cicles de tres famílies professionals: transport i manteniment de vehicles; hoteleria i turisme, i imatge personal. Comptarà amb uns 780 llocs escolars i un claustre de més de 65 professors i professores.

Visita al CRA Mondúver-Safor de Palmera

A la vesprada, el conseller visita l’avanç de les obres del nou CRA Mondúver- Safor de Palmera junt amb l’alcalde de la localitat, Álvaro Català; la regidora d’Educació, Carmen Gregori; el director general d’Infraestructures Educatives de la Conselleria, Víctor Garcia, i la comunitat educativa del centre.

Al respecte, el conseller Vicent Marzà ha volgut explicar que “aquesta obra, que compta amb 3,9 milions d’euros d’inversió, va a bon ritme i la previsió és que estiga acabada durant els primers mesos de 2022. És fonamental per a nosaltres garantir unes infraestructures òptimes en escoles rurals com aquesta, que ja de per si realitzen una tasca pedagògica molt innovadora i de qualitat. Per això volem que com més prompte millor el professorat i l’alumnat disposen de les infraestructures escolars que es mereixen per a desenvolupar el treball educatiu que tan bé els identifica”.

En total, el nou aulari tindrà 243 places escolars. El centre s’està construint sobre una parcel·la de 5.505 m². Tindrà una aula de 2 anys gratuïta, 3 d’Infantil, 6 de Primària, gimnàs, cuina i menjador per a 120 comensals en dos torns. Tindrà vora 3.000 m² de patis, pistes esportives, jardins i hort escolar.

Sis centres educatius totalment nous a la Safor

La inversió de 82,1 milions d’euros del departament del conseller Marzà a la Safor permetrà que la comarca dispose de 6 centres educatius totalment nous. A banda dels ja esmentats CEIP Les Foies i el CIPFP de la Safor, ambdós a Gandia, i l’aulari del CRA Mondúver a Palmera; també es construeixen de nou l’escola de la Font d’en Carròs, el CEIP Joanot Martorell de Xeraco i l’IES Jaume el Just de Tavernes de la Valldigna.

A la Font d’en Carròs, el CEIP Francesc Carròs s’està construint de nou amb una inversió de 5,6 milions de la Conselleria. Aquesta actuació, que estarà acabada aquest estiu, permet transformar el col·legi en el primer institut-escola de la Safor. Amb aquest institut-escola, l’alumnat de 1r i 2n d’ESO de la Font d’en Carròs no haurà de desplaçar-se als IES Joan Fuster de Bellreguard o Vall de la Safor de Vilallonga.

Un altre dels centres educatius que es construirà de nou a la comarca és el CEIP Joanot Martorell de Xeraco, amb una inversió de 6 milions d’euros per part de la Conselleria. El nou col·legi tindrà 6 aules d’Infantil de 3 a 5 anys i 12 de Primària i una aula addicional, un menjador amb cuina pròpia per a 360 alumnes en dos torns i gimnàs. El termini de construcció d’un centre tipus d’aquestes característiques és de 15 mesos.

També es demolirà i construirà de nou, al mateix terreny, l’IES Jaume el Just de Tavernes de la Valldigna amb una inversió d’11,5 milions d’euros per part de la Conselleria. Aquesta actuació forma part d’un paquet de tres noves adjudicacions de fons econòmics per part d’Educació de la Generalitat dins del pla Edificant, que s’aprovaran en les pròximes setmanes. Aquesta nova adjudicació de fons inclou també l’ampliació dels CEIP Sant Miquel i CEIP Divina Aurora de Tavernes, amb una inversió de 4,5 i 3 milions d’euros respectivament.

Articles relacionats