EL CONSELL RESERVA UNA PARTIDA PER A COMENÇAR A GENERAR CONTINGUTS A RTVV

 

En este sentit, ha lamentat que, sobre la situació de partida, «ni estem», tot i que ha assenyalat que «no cal buscar culpables perquè queda molt treball que fer». Vidal ha destacat que estan ja treballant en la previsió de generació de continguts «sense haver contractat res» perquè han d’estar previstes hores de programació uns sis mesos abans que una televisió comence a emetre.

Vidal ha explicat que està en coordinació amb els liquidadors de RTVV per a «recuperar béns i drets d’emissió». Així, ha anunciat que han arribat a un acord amb Mediapro de compensació de drets i estan també «a punt» de resoldre altres acords amb la productora d’Alqueria Blanca sobre el deute i amb la Wagner per a «rebaixar 1,5 milions de dòlars en la contractació de pel·lícules».

A més, han sol·licitat un segon múltiplex d’àmbit autonòmic al Ministeri –un es va traure en 2014– perquè es necessitarà més espai quan torne a emetre RTVV. D’esta manera, es reserva un per a la televisió pública, i que puga tindre diversos canals, i un altre per a l’emissió de les privades i l’emissió de reciprocitat de les altres televisions autonòmiques. Tot i això, ha lamentat que «no ho té gens fàcil» i que la resposta inicial del Ministeri «no ha estat positiva» a pesar del fet que la Comunitat té una segona llengua oficial.

Alhora, ha descartat haver mantingut reunions secretes amb el comitè d’empresa i ha assegurat que totes les reunions han estat públiques i que no ha arribat a cap acord sobre quins treballadors entrarien en la nova televisió.

D’altra banda, ha constatat que el mapa de la llicències està un «poc desfet» ja que queden 31 de FM pendents d’adjudicar que ha avançat que estudien traure mitjançant un nou concurs; 63 llicències de titularitat municipal provisional pendents de concessió definitiva, la resolució de les 14 demarcacions per a les concessions de TDT, o 620 emissors il·legals.

Per contra, ha explicat que l’Advocacia de la Generalitat ha determinat que l’expedient d’adjudicació de FM «no està acabat» perquè «falta la valoració de l’informe tècnic, hi ha terminis incomplerts, i una demanda pendent de resoldre que pot afectar a tot el procés».

De la mateixa manera, ha explicat que estan en converses amb la FVMP (Federació Valenciana de Municipis i Províncies) per a propiciar l’associació de programació entre els operadors de ràdios municipals perquè siga «més econòmica i de major qualitat». Alhora, ha garantit que es treballarà juntament amb el Ministeri i ajuntaments per al control i tancament de les 400 emissores de FM i 120 TDTs il·legals front a la «permissivitat» de l’anterior Consell i malgrat els mitjans «escassos» amb els quals té «només» cinc funcionaris.

Vidal ha aclarit que no ha modificat l’estructura del seu departament –té una plantilla de 57 persones, 40 d’elles periodistes– tot i que «sí que seria important ampliar l’audiovisual i la comunicació» tot i que ha apuntat els problemes pressupostaris per a això. Alhora, ha garantit que s’informarà «amb total transparència de l’acció del Consell sense artificis propagandístics, per a evitar qualsevol tipus de sectarisme» i ha destacat que s’estan reforçant les xarxes socials.

Altre nou brot de coronavirus a la Safor