16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

El Consell Local de Comerç de Gandia analitza el present i el futur de les accions en les que s’està treballant

  • A la reunió del Consell Local de Comerç de Gandia,es van posar damunt la taula totes les iniciatives que estan en marxa en relació al comerç, l’hostaleria i els serveis.

Totes aquestes iniciatives, presents i futures, s’hi van estructurar en tres grans blocs: D’una banda es va parlar de les accions municipals que ja estan executant-se com ara les ajudes a la innovació i transformació digital, així com el projecte de “market place local”. Pel que fa a les ajudes, el regidor va fer una valoració positiva ja que a hores d’ara ja s’han presentat 46 sol·licituds. En aquest sentit apuntava “volem animar els comerciants que per a que aprofiten aquestes ajudes que encara estaran en marxa fins a juny. Nosaltres continuarem informant i donant impuls a aquesta iniciativa”.

Pel que fa al “Market place local” Martínez va avançar que el projecte ja es troba en la fase final per a l’elecció de l’empresa adjudicatària.

Un altre bloc important de temes que s’hi van tractar té a veure amb les iniciatives i projectes que habitualment se celebren any rere any i que en aquests moments s’hi troben en un impàs o tractant d’adaptar-se a les mesures de seguretat exigides per la situació generada per la pandèmia. Així activitats com la Fira del Motor i la Fira de l’Esport ajornaran la seua celebració que podria emplaçar-se fins a després de l’estiu.

Aquest bloc temàtic també va analitzar la futura organització de iniciatives novedoses: la celebració de nous mercats i la de la Fira Nàutica. Aquesta darrera estava prevista per al mes de maig però com indicava el regidor, està valorant-se l’ajornament.

Pel que fa als nous mercats es tracta d’un Mercat de Col·leccionisme amb cromos, monedes, còmics, etc i que s’instal·larà a la Plaça El·líptica els dissabtes, i a la Plaça Prado un d’alimentació de proximitat els dimecres i un d’antiguitats els dissabtes.

Ferran Martínez va explicar que “tot i que estaven previstos per a febrer els anem a endarrerir possiblement fins a març. Són propostes que per la seua organització a l’aire lliure i les seus dimensions no impliquen problemes per a garantir la seguretat requerida per la pandèmia. Però davant el moment puntual que vivim estes setmanes hem decidit que la millor opció és esperar que passe aquest moment crític”.

Dins de les noves iniciatives Martínez va posar especial èmfasi en els xecs d’estímul al consum, una proposta que pretén incrementar el consum ajudant a la ciutadania mitjançant una mena de xecs que, segons el regidor, es posarà en marxa en breu.

També es posarà en marxa una campanya divulgativa i informativa per a digitalitzar els negocis del comerç seguint així la línia de modernització del sector per la qual aposta la regidoria de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació.

El darrer bloc que va tancar la reunió es va centrar en aquelles iniciatives o ajudes de la Generalitat per fer front a la situació generada per la pandèmia en els darrers dies. Es tracta del pla que existeix de la Generalitat Valenciana i el Fons de Cooperació Municipal inclòs en aquest pla on l’Ajuntament s’ha compromès a participar.

 

Articles relacionats